14.Grup Rotaryenleri ve Eşleri Buluştu

Zonguldak Rotary Kulübü, hafta sonu 2430. Bölge 14. Grup Kulüplerini ağırladı. 2430. Bölge 14. Grup Kulüpleri’nden sorumlu guvernör yardımcısı ve Bolu Rotary Kulübü üyesi Niyazi Güler ve eşi Hatice’nin önderliğinde Zonguldak Rotary Kulübünce organize edilen eşli ortak kulüp toplantısı ve hafta sonu etkinliği yapıldı.
Bolu, Kdz. Ereğli, Adapazarı ve Adapazarı Çark Rotary Kulüp üyeleri; 5 Ekim Cumartesi günü kentimize geldi. Zonguldak Dedeman Otel’de konaklayan 14. grup kulüp üyeleri, eşli olarak yaptıkları ortak toplantının ardından yapılan Deniz Kulübündeki yemekle dostlukların gelişmesine vesile oldular. Kdz. Ereğli Rotary Kulübü Dönem Başkanı İskender Özer ve sevgili eşi Biran’ın evlilik yıldönümlerinin de sürpriz pastayla kutlandığı gece, oldukça keyifli ve eğlenceliydi. Gecenin sonunda Zonguldak Rotary Kulübü Dönem Başkanı Bahar Aydın tarafından; Bolu Rotary Kulüp Dönem Başkanı Orhan Bülbül’e, Kdz. Ereğli Rotary Kulüp dönem başkanı İskender Özer’e, Adapazarı Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yüksel Büyükakten’e ve Adapazarı Çark Rotary Kulüp GDB (Geçmiş Dönem Başkanı) Erhan Tanyeri’ne kulüp bayrağı hediye edildi.
6 Ekim Pazar günü Zonguldak Dedeman Otel’de yapılan toplu kahvaltı sonrası, 14. grup kulüp üyeleri, araştırmacı yazar Ekrem Murat Zaman’ın rehberliğinde canlı kent müzesi gezisi yaptılar. Zonguldak kent ve maden tarihi hakkında önemli bilgiler veren Zaman, misafirleri Kapuzdan Kozluya kentin önemli odak merkezlerini, endüstriyel yapılarını ve yaşayan maden müzesini gezdirdi. Kozlu müessesesindeki maden kuyusu önünde kulüp bayraklarıyla fotoğraflar çektiren kulüpler iş yeri ziyaretleri gerçekleştirdi. Kentin kendine has dokusundan ve özelliklerinden oldukça etkilenen 14. grup rotary kulüp üyelerine, Zonguldak Rotary Kulübü dönem başkanı Bahar Aydın’ın ve kulüp üyesi roteryen ve eşleri de refakat etti.