103. RYLA SEMİNERİ

103. RYLA Semineri 20 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Ankara Gazi Rotary Kulübü ev sahipliğinde Hotel Midide gerçekleştirilecektir.

Değerli Başkanım,

UR 2430 Bölge Guvernörümüz Güner İnci, bölgemizde organize edilecek 103.RYLA Semineri için kulübümüzü görevlendirmiştir. Hızla çalışmalarımızı yürüten komitemiz, 103.RYLA Semineri’ni 20 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Ankara’da Midi Otel’de düzenleyecektir.

18-24 yaşlarındaki kız ve erkek 40 gencin katılımı ile sınırlı olacak seminere, bölgemizdeki tüm Rotary Kulüpleri’nden öğrenci kabul edilecektir.

RYLA Semineri’nin eğlenceli ve aktif değerler taşımakla birlikte, öncelikle liderlik eğitimini amaçlayan bir program olduğunun, kulüplerimizce katılımcı gençlere açıkça belirtilmesinde yarar görüyoruz.

103.RYLA Semineri’ne katılım için aşağıda belirtilen koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Adayların seçiminde izlenecek yol içinde bazı tavsiyelerimiz olacaktır.

• Erkek ya da kız katılımcıların iştirak edebileceği seminerin yaş sınırı 18-24 olup, gençlerin doğum tarihi 01.01.1992 – 31.12.1998 tarihleri arasında olmalıdır.
  • Rotaryenler kendi çocuklarının, Rotaractların, çocuklarının arkadaşlarının veya çevrelerinde seçecekleri maddi durumu böyle bir eğitimi almaya normalde uygun olmayan lider adayı gençlerin arasından seminere layık bulduklarını belirleyerek, Kulüplerine aday olarak sunarlar. Kulüp bursiyerleri bu konuda iyi bir kaynak olarak görülmektedir.
  • Kulüp Yönetim Kurulu, Seminere göndereceği gençlerin sayısını belirler.
  • Kulüp Başkanı, Kulübün bir toplantısında adayları üyelere tanıtır. Kulüp bu adaylar arasından seçimini yapar.
  • RYLA prensiplerinden biri de, seminer katılım bedelinin, katılımcı genci gönderen kulüp tarafından karşılanmasıdır. Ancak isterse katılımcının ailesi de bu bedeli ödeyebilir.
  • Seçilen aday ya da adaylarla ilgili olarak katılım formları eksiksiz olarak doldurularak imzalanır. Katılımcının, katılımcının velisinin imzası ve sonrasında Kulüp Başkanı’nın onayı ile başvuru hazır hale getirilir.
  • Seminer katılım ücreti 750,00.-TL (YEDİYÜZELLİTÜRKLİRASI) olarak tespit edilmiştir. Havalenin Denizbank TR02 0013 4000 0119 4261 5000 05 Iban numaralı Gazi Rotary Derneği hesabına açıklamaya “katılımcının adı ve soyadı ile RYLA katılım bedeli” yazılarak 14 Ekim 2016 akşamına kadar yapılması gerekmektedir.
  • Seminer ücretine tam pansiyon konaklama, şehir içi gezi ve etkinlikler dâhildir.
  • Doldurulan başvuru formu, havale/EFT dekontu ile katılımcının nüfus cüzdanı ve kimlik fotokopisi birleştirilerek Kulüp Başkanı tarafından formda yazışma adresi belirtilen Komitemiz Genel Sekreterine posta veya kargo ile en kısa sürede ulaştırılmalıdır. Zaman kaybını azaltmak adına evraklar Komite Genel Sekreterinin e-posta hesabına da gönderilebilir. Islak imzalı evrakların muhakkak 14 Ekim 2016 Cuma günü akşamına kadar Organizasyon Komitesine ulaşmış olmalıdır.
  • Seminere katılacak gençler, RYLA Semineri düzenlenecek ilde yerleşik dahi olsalar program süresince otelde konaklamak zorundadırlar ve gruptan kesinlikle ayrılamazlar. Ankara Gazi Rotary Kulübü tarafından belirlenen Seminer Kurallarına uymak zorundadırlar.
  • RYLA Seminerine katılacak gençler 20 Ekim 2016 Perşembe günü 13:30 -15:00 arası Ankara Midi Otel’e giriş yaparak kayıt olmak zorundadırlar.
  • Seminere katılanlar arasında mülakat sonucu seçilen başarılı bir katılımcımız, imkân olması halinde Uluslararası RYLA Kampı’na katılım hakkı elde ederek ödüllendirilecektir. Seçilecek gencimizin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir,
    • Doğum tarihinin 01.01.1994 – 31.12.1998 tarihleri arasında olacaktır,
    • Katılım bedeli, ulaşım, vize, sağlık sigortası ve cep harçlığı kazanan gencin ailesi tarafından karşılanacaktır.
    • Uluslararası RYLA Semineri’ne gönderilecek aday, seminere katılan gençler tarafından en çok oyu alan 5 gencimiz arasından, Bölge Komitesi’nce oluşturulacak jüri tarafından, İngilizce bilgisi, yetenek, bilgi ve genel kültür ağırlıklı mülakata alınarak tespit edilecektir.

20 – 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Ankara Gazi Rotary Kulübü tarafından düzenlenecek 103.RYLA Seminerinin detaylı programı ilerleyen günlerde sizlerle paylaşılacaktır.

Sağlık ve mutluluk dileklerimizle birlikte, Rotaryen saygı ve sevgilerimizin kabulünü rica ederiz.

Rtn. Gamze KORANEL                                                                  Rtn. Alper AYALP

Ankara Gazi Rotary Kulübü                                                       Ankara Gazi Rotary Kulübü

2016-2017 Dönem Başkanı                                                RYLA Organizasyon Komite Başkanı

Not: Daha detaylı bilgi için RYLA Organizasyon Komite Başkanı Rtn. Alper Ayalp veya RYLA Organizasyon Sekreteri Rtn. Faruk Erdem ile iletişim kurabilirsiniz.

Rtn. Alper Ayalp                                                                        Rtn. Faruk Erdem

(533) 441 2758                                                                           (534) 863 0330

alperayalp@gmail.com                                                         farukerdem@windowslive.com