1. Grup Enstitüsü Tamamlandı

1. Grup Enstitüsü 14 Eylül Cumartesi günü İskenderun Rotary Kulübümüzün ev sahipliğinde gerçekleşti.
1. GRUP ENSTİTÜSÜ\NÜN ARDINDAN

1. grup enstitüsü 14 Eylül cumartesi günü İskenderun Rotary Kulübümüzün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Mersin, Tarsus, Adana, Antakya ve İskenderun kulüplerinin yanısıra Diyarbakır ve Gaziantep kulüplerinden de katılımın gerçekleştiği etkinlikte toplam 91 rotaryen buluştu.

Dönem guvernörümüz Gürkan Olguntürk ve eşi Rana, 2015-2016 dönem guvernörü Canan Ersöz, guvernör yardımcımız Ediz Parlar ve eşi Tuba, guvernör yardımcımız Murat Yüksekbaş\ın da aramızda bulunarak desteklediği bir günlük eğitim programı boyunca yeni rotaryen dostlarımız kendilerini geliştirirken deneyimli rotaryen dostlarımız da yeni gelişmeler ve değişikliklerden haberdar olma fırsatı buldular.

İstiklal marşı ve saygı duruşunu takiben yapılan açılış konuşmasında İskenderun Rotary Kulübü başkanı Egemen KENDİ, projeyi kulüplerine yapma fırsatı tanıyan dönem guvernörümüze, enstitü programının hazırlanmasında hiçbir yardımını esirgemeyen grup enstitüsü komite başkanı Rtn. Tijen Türeli\ye, Rtn. İlhan Koçoğlu\na, hiçbir zaman kendini yalnız bırakmayan sevgili eş, Pervin Kendi\ye ve cumartesi sabahı bu eğitime katılarak salonu dolduran tüm rotaryen dostlarına teşekkürlerini bildirdi.

Rtn. Serdar Ünlü, \Rotary\de Değişim: Web ve Sosyal Medya Kullanımı\ konulu konuşması büyük ilgi uyandırdı. Sevgili Ünlü, yeni oluşturulan Twitter ve Facebook hesaplarının tüm rotaryenler tarafından kullanılmasının önemini vurgulayarak böylece daha geniş kitlelere ulaşılabileceğinin altını çizdi.

Rtn. Tijen Türeli \Ellerin Öyküsü\ başlıklı konuşmasında yeni dönem temasında yer alan rotary çarkının etrafındaki ellerin anlam ve önemini anlatarak rotaryenlere \yaşamlara dokunun ve hayatları değiştirin\ mesajı verdi.

Guv. Gürkan Olguntürk, dönem temasını anlattığı konuşmasında yeni üye alımının önemine değinerek her üyenin yeni bir üye kazandırması gerektiğini ve bunun için de uzaklara bakmanın gerekmediğini, çok yakınımızda, ailemizde, yakın arkadaş çevremizde hatta komşularımızda ideal rotaryen adaylarının olabileceğini belirtti.

Rtn. Samim Cereb, Rotary\de Katılım ve Devam: Nasıl Başardık, Neler Yapabiliriz? konulu sunusunu interaktif bir şekilde salondaki rotaryen dostlarımızın da fikirlerini alarak sürükleyici bir şekilde tamamladı. Konuşmalar sırasında, Diyarbakır Rotary Kulübü Başkanı kulübünn zor günler geçirdiğini fakat bunun üstesinden kulübe  bir çok yeni üye kazandırarak geldiğini ve  yeniden toparlanmasını sağladığını ifade eden dönem başkanı büyük takdir topladı.

Rtn. Orhan Uludağ\ın , Gençlerle Elele: Kazanım ve İşbirliği için Öneriler konulu konuşmasından sonra Rtn. Demet Özal\ın Kahramanım Olur musun\? sunusu sonrasında toplu fotoğraf çekimi yapılarak ve öğle yemeğine geçildi.

Enstitünün yemekten sonraki bölümünde ise Doç. Dr. Şükrü Uğuz\un \\Beynin Cinsiyeti\\ sunusu misafirlerimiz tarafından büyük beğeni topladı. Erkek ve kadın beyninin birbirinden nasıl farklılıklar gösterdiğini espirili bir şekilde tüm salonun ilgisini çekerek keyifli bir şekilde anlatan Uğuz yemek sonrası herkesin canlanmasını sağladı.

Rtn. Serdar Kelahmet ve Rtn .Serdar Ünlü\nün doğaçlama konuşarak salona girdikleri \Biz Bize: Yansımalar\ başlıklı oyunda Rtn:Tijen Türeli de zaman zaman katkıda bulunarak  doğru üye alımının nasıl olması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Rtn. Levent Çolak Umuda yolculuk\ da Rotary\nin Polio Plus projesindeki başarısını anlatarak birlik ve beraberlik ile büyük başarılar sağlanabileceğini belirtti.

Rtn. Ediz Parlar ve Rtn. Serdar Kelahmet\in sunduğu haber kuşağında ise yenilikler gündeme getirildi.

Rtn. Altan Arslan, Yaşamları Değiştiren Filmler \de Rofife temasına değinerek kulüplerden projeye katılmalarını ve desteklemelerini istedi.

Guv. Eşi Rana Olguntürk \ün Rotary anılarını derlediği konuşmasının ardından konuşmacılara İskenderun Rotary Kulübü Başkan Eşi Pervin Kendi\nin hazırladığı hediyeler verilerek alkışlar eşliğinde kapanış gerçekleşti.