Mevsimlik Tarım İşçileri Göç

Mevsimlik tarım işçileri ülkemizin ve dünyanın gerçeğidir. Bu göç sırasında okul çağındaki çocuklar evlerinden uzakta oldukları için okullarını geçici olarak bırakmak zorunda kalmaktadırlar ve eğitimlerine ara vermektedir.

Eskişehir ilimizin Alpu ilçesi yakınında bulunan mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için Milli Eğitim Bakanlığı proje başlatmış ve öğretmenler atamıştır.

Guvernörümüz Güner İNCİ tarafından onaylanan “Mevsimlik Tarım İşçileri Göç Projesi “ kapsamında 15 kulübümüz görevlendirilmiştir. Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü üyesi GDB Rotaryen Hulusi BUYAN , ihtiyaç duyulan ve sınıf olarak kullanılacak bir konteyneri bağışlamıştır. Rotaryen Ersan ÇIRA tarafından konteyner Alpu ilçesinin Osmaniye mevkine taşınmış ve mevsimlik tarım işçilerinin çocukları sınıfa kavuşmuştur.

“Mevsimlik Tarım İşçileri Göç Projesi “ projesi kapsamında Bozüyük, Yunusemre, Yazılıkaya ve Eskişehir Anadolu Rotary Kulüpleri; öğrenciler için ihtiyaç duyulan kırtasiye ve temizlik malzemelerini temin ederek , Göç Okulu na teslim etmiş ve öğrencilerin daha başarılı olmaları için katkıda bulunmuşlardır. Malzeme teslimine Guvernör Yardımcımız Hikmet Karasu, Bozüyük Rotary Kulubünden GDB Neslihan KUYUCU, Eskişehir Yunusemre Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sertaş AĞAOĞLU, Eskişehir Yazılıkaya Rotary Kulübünden Emine BATTAL, Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Süleyman AY, Dönem Sekreteri Halil CABAR, Sayman Murat ÇAVUŞ ve Rotaryen Ersan ÇIRA katılmışlardır.

12 Ekim 2016 tarihinde Guvernörümüz Güner İNCİ etkinlik alanlarımızı ziyaret etmiş , başarılarından dolayı kulüplerimizi kutlamıştır.

Mevsimlik Tarım İşçileri Göç