Meme CA ve Serviks CA Erken Tanı Farkındalık Projesi

Meme Kanseri ve Rahim Ağızı (Serviks) Kanserinde Erken Tanı Mersin Akdeniz Rotary, Mersin Kızkalesi Rotary ve Mersin Olba Rotary Kulüpleri olarak Mersin Mezitli Belediyesi işbirliğiyle "Erken Tanı Hayat Kurtarır" Projesi gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında Mersin Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olan Prof.Dr. Candan ÖZTÜRK ve Op.Dr. Aslı BİLEKDEMİR hem Meme Kanserinde hem de Rahim Ağzı (Serviks) Kanserinde Erken Tanının önemini katılımcılara anlatarak iki ayrı konuda bilgilendirici ve aydınlatıcı, ayrıca maket üzerinde uygulamalı sunumlar yapmıştır. Tüm katılımcıların yakalarına Pembe Kurdela takılıp, hem katılımcılara hem de Belediyede çalışan tüm kadın personele Pembe İpli Kalpli Bileklik ve konuya ilişkin Broşür dağıtarak farkındalık sağlanmaya çalışılmıştır.

Meme CA ve Serviks CA Erken Tanı Farkındalık Projesi

• Proje Sahibi: Mersin Olba Rotary Kulübü