Gençler İçin Çözüm Odaklı Koçluk Projesi

Anıttepe Rotary Kulübü’nün geçtiğimiz iki dönem içinde gerçekleştirmiş olduğu Gençler İçin Çözüm Odaklı Profesyonel Koçluk Projesi , 2016-2017 döneminde Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) Türkiye Şubesi’nin karşılıksız vereceği hizmetler vasıtasıyla üçüncü defa gerçekleştirilecektir. Proje 22 Ocak 2017 günü saat 10.00-13.00 arasında Ankara Üniversitesi Konukevi’nde (ANKEV: Nenehatun Cad. No: 122 Gaziosmanpaşa Ankara) organize edilecek olan geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı sonucunda, toplantıya katılacak gençler içinden seçim yapılarak Şubat 2017’de başlatılacak ve Mayıs 2017’de tamamlanacaktır. Proje kapsamında sadece düşük gelir seviyesindeki ailelere mensup 25-30 kadar, tercihen burslu okuyan, meraklı-hevesli Atatürk’çü üniversite öğrencisi, her biri profesyonel Koç’lardan ücretsiz ve bire bir Koçluk hizmeti alacaklardır.

Proje için ICF-Türkiye tarafından ICF üyesi 15 kadar profesyonel Koç görevlendirilecek olup, öğrencilerin herbiri bu Koç’lardan biriyle kendi aralarında saptayacakları yer ve zamanlarda buluşacaklar, kendileriyle geliştirme seanslar ı yapılacaktır. Seansların konuları gençlerin herbiri tarafından özel olarak saptanacak, kendilerini geliştirmek istedikleri veya zorluklar yaşadıkları zaman yönetimi, gelecek planlaması, hedef belirleme, mesleki gelişim, çevre ile ilişkiler, motivasyon sağlama, spesifik konularda problem çözme ve benzeri alanlarda kendi Koçlarıyla bire bir çalışılarak sonuç alınacaktır. Seçilecek konular ve yapılacak çalışmalar Koç ile öğrencisi arasında tamamen gizli tutulacaktır. Çalışmalar sonunda öğrenci değerlendirmelerinin yanısıra proje hakkında ICF-Türkiye’den de kapsamlı bir rapor alınacaktır.

Projenin amacı özetle imkanları kısıtlı olan başarılı, öğrenmeye açık ve hevesli üniversite öğrencilerinin kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda başarılı olmalarına katkı vermek, çok çeşitli konularda hedef belirleme ve hedefe ulaşmaları için pratik çözümler sağlamaktır.

Proje süresince öğrencilerin her birine 6’şar defa birer saat olmak üzere toplam 6’şar saat Koçluk hizmeti verilecektir. Projenin her bir öğrenciye yapacağı katkının maddi değeri, güncel piyasa bedelleriyle hesaplandığında öğrenci başına 3.000.- TL (6 saat x 500.- TL) değerindedir. Bu hizmet, Kulübümüzün toplum-meslek-gençlik hizmetleri kapsamında Uluslararası Koçluk Federayonu’nun özel izniyle ve Uluslararası Koçluk Federasyonu Türkiye Şubesi’nin çalışmalarıyla tamamen ücretsiz olarak verilecektir.

Gençler İçin Çözüm Odaklı Koçluk Projesi

• Proje Sahibi: Ankara Anıttepe Rotary Kulübü