Bolu RK Oyuncak Kütüphanesi

2022/23 dönemi etkinlikleri kapsamında, ZİÇEV Bolu Şubesi’nde zihinsel yetersiz çocuklar için okul öğretmenleri ve eğitimciler ile birlikte, Aralık 2022’de oyuncak ihtiyaçları tespit edilmiştir. Rotaryen eşleri tarafından istenen oyuncakların büyük bir kısmı tedarik edilerek, Kulüp YK’sının da katkıları ile istenen oyuncaklar tamamlanmıştır. 26 Ocak 2023 tarihinde Roteş temsilcileri ve Kulüp YK’sı tarafından teslimat yapılmıştır. Okul tarafından istenen oyuncaklar temelde, çocukların duyularını geliştirmeye, motor becerilerini kazandırmaya ve geliştirmeye, konuşma ve düşünme yeteneklerini çalıştırmaya yönelik oyuncaklardır. Ayrıca büyük parçalı yap-bozlar, ahşap oyun setleri, kurmalı oyuncaklar, hayvan ve insan maketleri, muhtelif çeşitte kutu oyunları vb. gibi muhtelif çeşitte oyuncaklar yer almaktadır. Rotaryen eşlerinin büyük katkıları ile tamamlanan oyuncak kütüphanesi, okuldaki öğrencilerin kullanımına açılarak çocukların bir hayali daha gerçekleştirilmiştir. Gönüllü çalışmaya katılım, 8 kişi ile yaklaşık 20 saattir.

Bolu RK Oyuncak Kütüphanesi

• Proje Sahibi: Bolu Rotary Kulübü