Lütfen Oylamanızı Yapınız:
Oy Ver

HATMEK Tekstil Atölyesi Detay

Rotary deprem bölgesindeki kadınlara umut oluyorİSKENDERUN HATMEK TEKSTİL ATÖLYESİ AÇILDIRotary kulüpleri ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle kurulan İskenderun Hatmek Tekstil Atölyesi, 25 Kasım 2023 tarihinde hizmet vermeye başladı. Atölye, bölgedeki depremzedelere meslek edindirmeyi hedefliyor.Ankara Tandoğan Rotary Kulübü Başkanı Tülin Çetin, açılışta yaptığı konuşmada, Rotary'nin "Kendinden önce Hizmet" ilkesi doğrultusunda, depremin ilk günlerinden bu yana bölgeye yardım elini uzattığını belirtti. Acil yardımlar, geçici barınmalar ve çeşitli desteklerle bölge halkının yanında olduklarını vurgulayan Çetin, depremin yaralarını sarmak için uzun soluklu bir iyileşme sürecine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.Çetin, "Bugün, depremden 10 ay sonra, bölgenin toplumsal kalkınmasına yönelik projelere ihtiyaç olduğunu fark ettik. Toplumsal kalkınmaya kadınlardan başlamalı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılında Cumhuriyetimizin aydınlık yüzü olan kadınlara umut olmalıydık. Bu düşüncelerle, deprem bölgesindeki dezavantajlı kadınları sosyal ve ekonomik olarak güçlendirecek bu atölyeyi kurma kararı aldık" dedi.Atölyenin Polonya'dan Warszawa Fryderyk Chopin (D.2231) Rotary ve Rotaract Kulüpleri, Almanya'dan Bernau bei Berlin (D.1940) Rotary Kulübü, Ankara Tandoğan Rotary ve Rotaract Kulüplerinin işbirliğiyle kurulduğunu belirten Çetin, atölyenin 13 dikiş makinasına sahip olduğunu ve kapsamlı üretimlerin gerçekleştirilmesini umduklarını ifade etti. Ayrıca, dikiş makinalarının lojistik desteğini sağlayan SINGER Türkiye firmasına teşekkür etti.Atölyenin mekanını tahsis eden ve sürdürülebilirliğini garanti altına alan Hatay Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Çetin, "Atölyenin kadınlarımızı ilmek ilmek ekonomik ve sosyal özgürlüğe kavuşturmasını, ailelerini ve toplumumuzu kalkındırmasını diliyoruz" dedi.Açılış töreninde konuşmaların ardından, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adnan Özkaya'ya teşekkür plaketi takdim edildi. Kursiyerlerle yapılan sohbetlerle ve gelecekte gerçekleştirilecek projelerin değerlendirilmesiyle Atölyenin açılışı tamamlandı.Rotary'nin geniş uluslararası ağı ve bölgedeki dezavantajlı kadınları destekleme misyonuyla İskenderun Hatmek Tekstil Atölyesi, deprem sonrası toplumsal iyileşmeye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

• Proje Sahibi: Ankara Tandoğan Rotary Kulübü
  • Proje Adı: HATMEK Tekstil Atölyesi