Lütfen Oylamanızı Yapınız:
Oy Ver

ERİŞMEK LÜKS DEĞİL İNSAN HAKKI Detay

Adana Taşköprü Rotary Kulübü’nün 1 Temmuz’da başlattığı sürdürülebilir projesi ‘Erişmek Lüks Değil İnsan Hakkı’ hedefine ulaşarak Cumhuriyet’in 100. Yılında deprem bölgesine 100.000 ped dağıtımında bulundu! ‘’Dünya’ya Umut Ol’’ teması ile 1 Temmuz 2023 tarihinde başlatılan bu sürdürülebilir projeye ‘’ERİŞMEK LÜKS DEĞİL İNSAN HAKKI’’ diyerek, özellikle deprem bölgeleri ve dezavantajlı bölgelerde kadınların ve genç kızların kişisel hijyen problemini ortadan kaldırmak amacıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel 100.000 adet ped dağıtımını hedefleyerek kulübümüz tarafından adımlar atılmıştı.Gelirini kulüp üyelerimizin yaptığı bilekliklerin satışıyla sağlanan bu projemizde 1500 adet bileklik satarak kulübümüz tarafından 165.000 TL değerinde ped alımı sağlandı.Adana, Malatya, Hatay ve Adıyaman’da deprem bölgelerine ped dağıtımı sağlanmıştır. Adana Seyhan Belediyesi ile yapılan protokolde var olan ped makinalarına malzeme ve istihdam desteği verilerek, 5 kadının istihdamı gerçekleştirilmiştir. Fakat ped dağıtımının geçici bir çözüm yarattığını farkederek, küresel bağışa regl kilodu yapım makinası ve malzeme desteği için başvuruda bulunulmuştur.Adımlarımız sonucunda Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100.000 ped dağıtımı hedefimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

• Proje Sahibi: Adana Taşköprü Rotary Kulübü
  • Proje Adı: ERİŞMEK LÜKS DEĞİL İNSAN HAKKI