Şeker Çocuklara Tatlı Teknoloji

Tip I DMu olan ve insülün pompası kullanarak yaşamı çok daha kolaylaşacak çocuklara sosyal sigorta sistemi ile insülin pompası sağlanmasında büyük güçlükler yaşanmaktadır. Sağlanabilse dahi devlet pompa ücretinin yaklaşık 2/3ünü ödemektedir, pompanın sürekli kullanılan sarf malzemeleri de devlet tarafından karşılanmamaktadır; ayrıca bu pompalar eski teknoloi ile üretilmiş ağır ve kullanımı zor pompalardır.
Uluslararası bir proe olarak planlamakta olduğumuz bu projede New York Rotary Kulübü ve Cambridge Rotary Kulübü ve muhtemelen Litvanya ve İrlandadan birer Rotary Kulübü) ile birlikte bölgemizden de 12.Grup rotary kulüplerini )davet edeceğiz. Tip I DM ve Teknolojiler Derneğiile birlikte yapılacakolan bu projede Ankaradaki Üniversitelerin Tıp Fakültesi Hastanelerinin (Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi) Çocuk Endokrinoloji Bölümleriile akademik ortak olunarak aday çocukhastalar seçilecek, bu hastalar ve aileleri ileri teknoloji insülin pompalarının ve DM takibi konusunda bilinçlendirilecekilk etapta 50 çocuğa insülin pompası sağlandığı gibi benzer insülin pompalarının yurdumuzda üretilebilmesi hususnda teknolojik çalışmalar için bir teknokent projesi için de fon sağlanma çalışmalarıyapılacaktır.

Şeker Çocuklara Tatlı Teknoloji