Özel Gereksinimli Çocuklar, Gençler ve Anneleri Yaz Kampı

Biz de Varız Destekleme Derneği ile ortak, Seyhan ve Karataş Belediyeleri ve Adana İl Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü ile işbirliği ve Adana Rotaract Kulübünün desteği ile 23 çocuk ve gencimiz, anneleri ile birlikte 5-8 Eylül 2022 tarihleri arasında Karataş Kumluk Tabiat Parkı'nda düzenlediğimiz yaz kampına katıldılar. Kampımız 5 Eylül günü Adana'da Beyzade Kebap sponsorluğunda yenen yemekle başladı. Ardından Seyhan Belediyesi'ne ait otobüsler ile Karataş'a hareket edildi. Kamp alanında katılımcılara kullanacakları tişört, havlu, kolluk, şapka, güneş kremi, boya kalemleri, boyama kitapları ve çantalarının dağıtımı yapıldıktan sonra Derin Deniz Oteli'ne geçildi.Otele yerleşimin ardından akşam yemeği için yine Kumluk Tabiat Parkı'na dönüldü .Karataş içindeki ulaşımı, Karataş Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle sağladık.Akşam yemeğinden sonra müzik ve dans eşliğinde ilk günümüzü tamamladık. Çocuk ve gençlerimizin eğlenceli aktiviteler ve dansları için İl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli üç personel kamp boyunca bizlerle birlikte oldu. 6 Eylül'de sabah kahvaltısı sonrasında sahile gidildi, deniz ve kumsalda zaman geçirildi.Öğle yemeği için kamp alanına dönüldü. Yemek sonrası anneler Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan tarafından "Engelsiz İletişim Nasıl Kurulur?" konulu seminer verilirken Adana Rotaract Kulübü üyeleri tarafından getirilen Atatürk Büstleri, çocuk ve gençlerimiz tarafından boyandı .Akşam Onur Kebap sponsorluğunda gala gecesi yapıldı. Çeşitli siyasi partilerden milletvekili; Karataş Kaymakamı; İl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü; Çukurova, Karataş Belediye Başkanları ile Guvernörümüz ve Guvernör Yardımcılarımızla birlikte Tepebağ, 5 Ocak, Çukurova, Güney, Seyhan, Osmaniye ve Kayseri Rotary Kulüp başkanları geceye eşlik ettiler.Yemeğin ardından katkıda bulunanlar için plaket tören, düzenlendi. Yine Adana Rotaract kulübü üyeleri tarafından hazırlatılan pasta töreni ve ardından çocukların dansıyla gün sona erdi. 7 Eylül sabahı deniz ve öğle yemeğinden sonra ,anneler Prof.Dr Banu İnanç tarafından verilen "Özel Gereksinimli Çocukların Gelişim Süreci İçerisinde Ebeveyn İlişkileri" konulu seminere katılırken çocuklara boncuk dizme ve boyama aktiviteleri yaptırıldı. Akşam yemeğinin ardından misafirlerimize katılım belgeleri verildi. Dans ve eğlenceyle geçen programla gece sona erdi. 8 Eylül sabahı kahvaltının ardından yine Seyhan Belediyesi tarafından gönderilen otobüsler ile Adana'ya hareket edildi. Son misafirimizi yolcu edene kadar kulüp üyelerimizle onlara eşlik ettik. Karataş Kampı'nda Adana, Kayseri, Osmaniye ve Ankara'dan katılımcılarımız vardı.

Özel Gereksinimli Çocuklar, Gençler ve Anneleri Yaz Kampı

• Proje Sahibi: Adana Rotary Kulübü