chater belgesi töreni

Akçakoca Rotary Kulübü Kuruldu

Tüm dünyada sayıları 34 bine ulaşan Rotary Kulüplerine bir yenisi daha eklendi. 1, 5 milyona yakın üyesi bulunan Evrensel Hizmet Kulübü’nün toplam sayısına, 30 Temmuz 2016 itibariyle Akçakoca temsilciliğinde yer alan 21 rotaryen de eklenmiş oldu. Akçakoca rotary kulübünün kurucu dönem başkanı ise Cemil Gülez oldu.

1905’te kurulan ve amacı, girişimciliğin temeli olarak "hizmet ülküsünü" savunmak, iş ve meslek ahlâkında yüksek değerlerin benimsenmesini sağlamak olan, iş ve meslek adamlarından oluşan dünya çapında en önemli dernek olan rotary kulüplerinin bir yenisi Akçakoca’da kuruldu.

Akçakoca rotary kulübünün açılışı vesilesiyle düzenlenen etkinlik, saat 19.00’da Akçakoca otelinde başladı.

Etkinliğe Cemil Gülez ve Akçakocalı 20 rotaryen arkadaşı ev sahipliği yaparken, başta Karadeniz Ereğli olmak üzere, yakın bölgelerde bulunan bazı rotary kulüplerinin başkan ve guvernörleri etkinlikte hazır bulundu.

Etkinlik, konukların Melike - Cemil Gülez çifti tarafından karşılanması ve otel lobisinde verilen mini kokteyl ile başladı.

Kokteylin ardından ev sahipleri ve davetlilerin tamamı yemek salonuna geçti. Salondaki kürsüden bir sunum yapan Mert Öztürk, konukları tek tek takdim ederek açılış programını resmen başlattı.

Açılış sunumu sonrasında yemek için ara verildi. Birlikte yenen yemeklerin ardından Charter Töreni’ne geçildi.

Mert Öztürk’ün burada yaptığı açılış konuşmasının ardından UR 2430. Bölge 2016-17 kulüplerden, 14. Grup kulüplerden sorumlu Guvernör yardımcısı rotaryen Boğaçhan Yıldırım bir konuşma yaptı.

Yıldırım’ın ardından 2016-17 dönem Guvernörü Güner İnci kürsüye davet edilerek bir konuşma yaptı. İnci yaptığı konuşmada, Dünya genelinde çiçek hastalığı ve çocuk felcini yok denecek seviyeye kadar indiren büyük rotary ailesinin, Akçakoca üzerinden yeni rotaryenler kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güner İnci’nin konuşması sonrasında ise Akçakoca rotary kulübünün açılışıyla ilgili ritüller yerine getirildi. Akçakoca rotary kulübü başkanı olan Cemil Gülez’e önce rozeti takıldı, ardından ise charter belgesi takdim edildi.

Daha sonra Cemil Gülez’in boynuna bir dönem boyunca yürüteceği başkanlık görevi için kolye takıldı.

Kolyenin ardından son olarak Başkan Cemil Gülez’e toplantıları açıp kapatmasını sembolize eden bir çan ve bir tokmak teslim edildi.

Tokmak tesliminin ardından kürsüye davet edilen kurucu başkan Gülez, ‘’Akçakoca rotary kulübünün 1. Toplantısını açıyorum’’ diyerek çana vurdu ve ilk konuşmasını yaptı.

Gülez’in konuşması sonlandığında Akçakoca’nın rotaryenleri, guvernör yardımcısı Boğaçhan Yıldırım tarafından isimleri sırayla okunarak sahneye davet edildi.

Tüm rotaryenlere salonda bulunan farklı guvernörler ve yardımcıları tarafından rozetleri takıldı. Rozet töreni sonunda ise çok sayıda grup fotoğrafları çekildi.

Ardından Cemil Gülez ‘’rotaryen bildirgesini’’ okudu. Bildirge okunurken salonda bulunan tüm konuklar ayağa kalkarak, son sözleri hep birlikte tekrar ettiler.

Akçakoca rotary kulübünün açılış etkinliğinin son bölümünde ise kürsüye çıkan Cemil Gülez, 1. toplantıyı bitirdiğini söyleyerek çana vurdu.

Charter töreni bu son sözlerle biterken, cemil Gülez ve eşi Melike Gülez konukların her birine çiçek buketi ve içinde Akçakoca’nın ürünlerinin olduğu birer hediye paketi verdi.

chater belgesi töreni

• Proje Sahibi: Akçakoca Rotary Kulübü