agız diş taraması

Akçakocalı rotaryenler, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim gördüğü Esmahanım İlkokulunda ağız bakımı ve diş taraması yaparak, çocuklara diş temizleme seti hediye etti.Esmahanım ilkokulunda, fındık toplama işçiliği için ekseriyetle Güneydoğu illerinden gelen ailelerin farklı yaş gruplarındaki çocukları ile Esmahanım ve çevresindeki köylerden gelen çocuklar eğitim görüyor Toplamda 112 öğrenciye bir ay boyunca verilen eğitim ‘’Mevsimlik tarım işçileriyle göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının eğitime erişimi’’ projesi kapsamında veriliyor.Bir koordinatör öğretmen ve 6 öğretmenden oluşan eğitimci grubu tarafından bir aylık süre için verilen çocuk eğitimi, İLO (Uluslar arası Çalışma Örgütü), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortak çalışma protokolü ve Pro Gıda Fındık firmasının maddi destekleriyle hayata geçmiş durumda Projede yer alan eğitimciler büyük ölçüde gönüllülük temelinde yer alırken, 8 Ağustos-2 Eylül döneminde verilen eğitimlerde farklı bölgelerden gelen çocukların kaynaşması ve yakınlaşmaları hedef çalışmalar arasında Mevsimlik tarım işçileri çocuklarının eğitimleri için İLO tarafından kırtasiye, çanta ve taşıma giderleri karşılanırken, öğrencilerin kahvaltı ve öğlen yemekleri giderleri ise Pro Gıda fındık firması tarafından karşılanıyor. Haftada 6 gün, günde 4 saat olarak verilen eğitimlerde 112 öğrenci içerisinden 20 civarında Akçakoca köylerinden gelen öğrenciler d eyer alıyor Bu anlamlı eğitim projesi, farklı çevre çocuklarının kaynaşmalarına verilen önem açısından Türkiye’deki tek proje olarak öne çıkıyor.Eğitime destek veren kurumların temsilcileri tarafından belirli aralıklarla denetlemelerin yapıldığı Esmahanım ilkokuluna resmi kurumların yanı sıra, bazı sivil toplum kuruluşları da çeşitli destekler veriyor.İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akçakoca Halk Eğitim Merkezi’nin destekleriyle yürütülen eğitim projesine en son Akçakocalı rotaryenler de anlamlı bir destek sundular.Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez ve rotary kulübü üyesi arkadaşları, Esmahanım ilkokulunda eğitim gören çocukların ağız taraması ve diş bakımı hizmetini yerine getirdiler Kendisi de rotary kulübü üyesi olan diş hekimi Murat Barlas’ın yaptığı diş kontrolleri sonrasında her bir çocuğa diş bakım seti hediye edildi.

gazete :

agız diş taraması