Yeşil Tuzköy

Kanserden ölümlerin yoğun olarak görüldüğü Ürgüpe bağlı Tuzköyde 1974de yapılan araştırmalarda, kayadan oyma evlerin duvarlarında kanserojen "erionit" maddesinin bulunduğu belirlenmiş ve bu nedenle halk burayı terketmek zorunda kalmıştır. "Erionit" maddesinin insanlarda akciğer zarı kanseri rahatsızlığına sebebiyet vermesi nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetmiştir.

Halkın yeni taşındığı yerin de çorak ve sudan uzak olması nedeniyle sağlıklı tarım yapılması mümkün olmamakta, hijyenik koşulların yetersizliği de sağlık problemlerinin devamına yol açmaktadır.

Bu projemizi, gerek bölge hakkında bilgi sahibi olmaları, gerekse yapacağımız çalışmalarda bize destek olmaları anlamında Kapadokya Rotary Kulübü ile birlikte yapma kararı almış bulunuyoruz.

Değerli Kapadokya Rotary Kulübü ile birlikte amacımız; bu bölgeye su götürmek, yeşillendirmek ve burada yaşayan halkın sağlıklı ve hijyenik bir hayata sahip olmasını sağlamak.

Durum değerlendirmesi yapmak üzere ocak ayı içerisinde kulüp üyelerimizin bir bölümü ile bölgeye bir ziyaret planlamaktayız.

Sonrasında çıkaracağımız fizibiliteye göre kulüp olarak veya küresel bağışlarla yapabileceklerimizi değrlendireceğiz.

Saygılarımızla.

Yeşil Tuzköy