Samsun Karadeniz RK, KÖK HÜCRE BAĞIŞI PROJESİ

18 Temmuz cumartesi günü saat:15:00 de Çiftlikteki Kızılay Kan Merkezi önünde kan ve kök hücre bağışının önemine dikkat çekmek, bağış sayısını arttırmak ve farkındalık yaratmak için buluşularak kök hücre bağışı farkındalık projesi yapıldı. Samsun Karadeniz Rotary Kulübü ile birlikte 6 kulüp bu projeyi gerçekleştirdiler. Ayrıca bu anlamlı projede Fatih Rotaract kulübünü, Rtc. Onur Kaynar kök hücre bağışında bulunarak temsil etti. Kulübümüzden Başkan Merve Kaynar haricinde Asbaşkan Mehmet Demirel, GDB. Hakan Doruk, Rtn. Onur Durmuşoğlu, GDB. Yaşar Cengiz ve GDB. Serdar Bayramkaya projeye destek verdiler. Kulübümüzden Asbaşkan Mehmet Demirel kök hücre bağışında bulundu. Koronavirüs pandemisi nedeniyle Kızılay Kan merkezi önünde dışarıda bekleyen rotaryen dosyamız çok güzel görüntüler verdiler. Ellerinde kulüp bayraklarıyla fotoğraflar çektirdiler. Kök hücre ve kan bağışında bulunan üyelerimiz ve Rotaractımız sıra ile içeri alındılar.
Bağışçı olmak isteyen bir kişi;
1-18-50 yaş aralığında olmalıdır.
2- Sağlıklı bir kişi olmalıdır. (Hepatit B, Hepatit C, HIV ( AIDS ) ve Sifiliz hastalığı geçirmemiş olan, kronik hastalığı bulunmayan, kanser tanısı almamış olan kişiler)

Kök Hücre Tedavisi Uygulanan Hastalıklar

Kemik iliği kanserler