Rahim Ağzı Kanseri ve Meme Kanseri Bilinçlendirme Eğitimi

Gaziantep Kulüpleri tarafından ortak organize edilen ve her kulüpten konu ile ilgili bir kişinin katıldığı komiteyi oluşturduk. Bu komite Rahim Ağzı Kanseri ve Meme Kanseri Bilinçlendirme Eğitimini 6 Rotary kulüpleri üyelerinin ve eşlerinin katıldığı ayrı ayrı 3 toplantı gerçekleştirerek İpekyolu R.K. üyesi olan Aile Hekimi Dr. Jülide AKSOY tarafından sunularak bilinçlenme sağlanmıştır. Toplantılar ortalama 1 saat sürmüş ve amacına ulaşılmıştır. Bu toplantılarda KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama Eğitim Merkezi)de tanıtılmış ve nasıl ulaşılacağı konusundada bilgiler aktarılmıştır.
Öncelik olarak Rotary Ailem başlığında sizler gibi sosyo-kültürel yapı düzeyi yüksek insanları bu bilinçlendirme eğitimine katılımları sağlanmıştır.
Projenin sürekliliği için Şehitkamil HEM, Şahinbey HEM kursiyerlerine sözkonusu 1 ay içerisinde eğitim verilecektir.
16 Ekim 2016 İpekyolu R.K. kahvaltısında farkındalık yaratılmış, 5 Kasım 2016 Kavaklık R.K. nün bayanlara yönelik kahvaltısında bu eğitimler yine katılımcılara verildi.

Bu proje kapsamında 2000 kişiye ulaşması hedeflenmiştir.

Rahim Ağzı Kanseri ve Meme Kanseri Bilinçlendirme Eğitimi

• Proje Sahibi: Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü