ORDU ROTARY KULÜBÜNÜN BU HAFTAKİ TOPLANTI GÜNDEMİ SEREBRAL PALSİ OLDU.

Ordu Rotary Kulübü, bu haftaki toplantısını 6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü vesilesiyle düzenledi. 3 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen toplantı, Serebral Palsi hakkında bilgilendirme amacı taşıyordu. Toplantıya konuk konuşmacı olarak Medical Park Hastanesi Uzman Fizyoterapist Sn. Duygu Soysal davet edildi ve kulüp üyelerine bu hastalıkla ilgili önemli bilgiler sundu. Fizyoterapist Duygu Soysal, Serebral Palsi'nin tanımını yaparak, gelişmekte olan beyinde (anne karnında, doğum sırasında veya doğumdan sonraki ilk 2 yıl içinde) meydana gelen bir zedelenme sonucu çocuğun duruş ve hareketlerinde güçlük çektiğini açıkladı. Ayrıca, oluşmuş beyin hasarının geriye döndürülemez olduğunu, Serebral Palsi'nin hangi yaşlarda ortaya çıkabileceğini, belirtilerini, tiplerini ve tedavi yöntemlerini detaylı bir şekilde anlattı. Ordu Rotary Kulübü Başkanı Funda Irmak Yılmaz, toplantının amacının Serebral Palsi Farkındalığı olduğunu ve bu nedenle Fizyoterapist Duygu Soysal'ın davet edildiğini belirtti. Toplantının Serebral Palsi'nin neden ve nasıl oluştuğunu öğrenmek, engelsiz bir yaşam için yapılması gereken adımları tartışmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Katılımcıların beyin fırtınası yaparak fikirlerini paylaştığı toplantının sonunda, Fizyoterapist Duygu Soysal'a teşekkür edildi ve günün anısına bir teşekkür belgesi takdim edildi. Ardından, Ordu Rotary Kulübü'nün 1960. resmi toplantısı sona erdi.

ORDU ROTARY KULÜBÜNÜN BU HAFTAKİ TOPLANTI GÜNDEMİ SEREBRAL PALSİ OLDU.

• Proje Sahibi: Ordu Rotary Kulübü
  • Proje Adı: ORDU ROTARY KULÜBÜNÜN BU HAFTAKİ TOPLANTI GÜNDEMİ SEREBRAL PALSİ OLDU.
  • Tarih: 05 Eki 2023