ORDU ROTARY KULÜBÜ İLE TRABZON ORTAHİSAR ROTARY KULÜBÜ, ZOOM UYGULAMASINDAN ROTARY YARININ LİDERLERİNİ ARIYOR (RYLA) SEMİNERİ DÜZENLENDİ Ordu Rotary Kulübü ile Trabzon Ortahisar Rotary Kulübü 28-29 Kasım 2020 tarihleri arasında gençlere yönelik Rotary Yarının Liderlerini Arıyor (RYLA) Semineri düzenledi. Ordu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rtn. Hakan Çolak Rotary Kulüpleri'nin 1971 yılından bu yana gençlere yönelik olarak düzenlediği "Rotary Yarının Liderlerini Arıyor Eğitim Semineri"'ni (RYLA), toplumun genç liderleri için düzenlenen yoğun bir eğitim programı olduğunu belirtti. Standart Ryla toplantılarının 18 -24 yaş arası gençler için 4 günlük bir liderlik semineri olduğunu fakat bu yıl Covid - 19 sebebiyle Zoom üzerinden yapıldığını belirttiler. Atatürk ilkelerine bağlı, modern Türkiye’nin geleceğinin teminatı olan gençlerimizin liderlik bilgilerini pekiştirmek, kendi hayat ve iş yaşamı tecrübelerini aktarmak, kariyerlerine başlamak üzere olan ya da yeni başlamış katılımcıları iş hayatı hakkında paylaşımlar ve liderlik yeteneklerini pekiştirici sunumlar yapmak üzere davet edilen 9 uzman konuşmacı iki gün boyunca genç katılımcılarla birlikte interaktif bir Ryla yaşattılar. Ordu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rtn. Hakan Çolak seminere Ordu ve Türkiye'nin çeşitli Üniversitelerinden 30 gencin katıldığını ve 2 gün süreyle liderlik eğitim aldıklarını belirtti. Rotary'nin dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Hakan Çolak Rotary’nin 7 Odak noktası olduğunu ve bunların Barış ve anlaşmazlıkların önlenmesi, Hastalıkların önlenmesi ve tedavisi, Temiz su ve hijyen, Temel eğitim ve okuryazarlık, Anne ve çocuk sağlığı, Ekonomik ve toplumsal kalkınma ve Çevreyi korumak olduğunu belirtti. Rotary’nin ilkeleri doğrultusunda ‘Kendinden önce hizmet’ ilkesiyle çalıştıklarını, gençlerin toplumların en büyük hazinesi olduğunu vurgulayan Çolak bu hazineye sahip çıkmak gerektiğinin altını çizdi. Gençleri şiddetten uzak tutmak, iyi bir eğitim alıp ülkelerine ve insanlığa faydalı bireyler haline gelmeleri yönünde teşvik ettiklerini, "Rotary'nin amacı tüm dünyada liderlik potansiyeli olan gençleri RYLA seminerleriyle geleceğe hazırlamaktır. Düzenlediğimiz seminerde hedefimiz, katılımcı gençlerimizin liderlik yönlerini açığa çıkarıp günümüzün başarılı liderleriyle buluşturmak" dedi. Başkan Hakan Çolak bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı geçen Ordu Rotary kulübüne, Trabzon Ortahisar Kulübü Başkanı Rtn. Esma Bak ve Gizem Tatar başta olmak üzere Trabzon Ortahisar kulübüne ve Ryla komitesi üyelerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

• Proje Sahibi: Ordu Rotary Kulübü
  • Proje Adı: ORDU ROTARY KULÜBÜ İLE TRABZON ORTAHİSAR ROTARY KULÜBÜ, ZOOM UYGULAMASINDAN ROTARY YARININ LİDERLERİNİ ARIYOR (RYLA) SEMİNERİ DÜZENLENDİ
  • Tarih: 01 Ara 2020