Meslek Hizmetleri Ödülü "Birol Sel"

Samsun Rotary Kulübü olarak, sanatını mesleğe dönüştürmüş, emeklerini takdir ettiğimiz ve gençlerimize örnek oluşturan el sanatları ustası Birol Sel’e, 9.Grup Guvernör yardımcımız Umur Sakallıoğlu ve değerli eşi Eser hanımın da katıldığı dönemimizin 27. toplantısında meslek hizmetleri ödülü verilmiştir.

Samsunda 31 yıldır oyma sanatıyla uğraşan Birol Sel bazı eserlerini tamamlamak için 3 bin saate kadar çalışıyor. 56 yaşındaki Birol Sel, 31 yıl önce hobi olarak başladığı ve sanata dönüştürdüğü işinde Türkiye’deki tek sanatçı.

Kontrplak ve mdf malzeme kullanarak yapılan tabloları, katman katman figürleri yerleştirerek 3 boyutlu hale getiriyor.

"İstediğim boyutu kazandırmam için 9 kat yapmam gerekirse aynı figürü 9 defa kesip üst üste yapıştırıyorum. Tablodaki kat sayısı 14e kadar çıkabiliyor. 3 boyutlu olarak figürler tabloda yer alıyor. Ortalama bir tablo için 500-600 saat harcıyorum. Osmanlı dönemi oryantal resimlerini, Türk süsleme sanatı ve çini motiflerini kullanıyorum " diyor.

Meslek Hizmetleri Ödülü "Birol Sel"

• Proje Sahibi: Samsun Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Meslek Hizmetleri Ödülü "Birol Sel"
  • Tarih: 25 Oca 2017