HAYAT SAATİ PROJESİ

2015-2016 Döneminde başlatılan projede; işitme engelli öğrencilerin uyuma esnasında implantlarını çıkartmalarından dolayı dışarıdan gelebilecek seslere karşı duyarsız durumlarını engellemek ve acil durumlarda ikaz edilmelerini amaçlamaktadır.

Sistemin ihtiyacı, geçen yıl okulda (yatılı olarak okulda kalan 65 kız öğrenci ) kalan öğrencilerin kazan dairesinde oluşan yangından dolayı sirenler çaldığı halde uyandırılamamış olması ve hayati tehlike yaratmasındandır.Ayrıca odaların kapısının kapalı olması nöbetçi öğretmen için oldukça zor durum yaratmıştır.

Konu farklı toplantılarda ele alınmış, en verimli ve fonksiyonel bir sistem ön çalışmaları aşağıdaki şekilde hazırlanmıştır.

Her öğrencide normal kol saati boyutlarında rf sinyallerini titreşime çeviren ve bazı ikaz komutlarını farklı renklerde ışık görselleri halinde gösteren saatler olacaktır.

Yatakhane koridorunda yer alan kumanda paneli vasıtası ile her öğrenciye aynı anda olduğu gibi tüm öğrencilere de aynı anda sinyal gönderilecektir.

Sisteme aynı zamanda Kumanda terminalinden bağlantılı direkt olarak yangın alarm panosundan da otomatik olarak sinyal alarak erken uyarı sinyali gönderilebilecektir. Saat ayarı merkezden (doğru saat bilgisi ) gönderilmektedir ve aynı anda tüm öğrencilerin kol saat ayarı senkron halde çalışmaktadır.

Okulda diğer öğrenciler de işitme engelli olduklarından ders sırasında öğretmenin

istediği öğrenciye ulaşması veya tümünün acil durumdan veya teneffüs saatinden haberdar edilmesi kapsamı genişletirse yararlı olacaktır.

 

                             Okulda kullanılan sistemin teknik özellikleri

1 - Normal kol saati büyüklüğünde , Farklı görünümlerde,

2 - Şarj edilebilinir bataryalı, 4 GÜN Kullanım. 2 saat şarj süresi.

3 - Saat ayarı merkezden kumanda ünitesinden gönderilir. (bütün öğrencilerin saat ayarı aynı anda yapılır ( SAAT:DAKİKA AYARI )

4 - Sabah tüm öğrencilere uyandırma sinyali aynı anda gönderilir. (SAAT İÇİNDEKİ TİTREŞİM ÜNİTESİ AKTİF )

5- Sınıf içinde öğretmen el teminaline numara girerek sadece gereken öğrenciyi ulaşabilir. (SAAT İÇİNDEKİ TİTREŞİM ÜNİTESİ AKTİF )

6 - Okul tenefüz zili öğrenciye otomatik olarak bildirilir .(SAAT İÇİNDEKİ TİTREŞİM ÜNİTESİ AKTİF )

7 - Okul genel ALARM sistemi devreye girdiğinde Gaz kaçağı ,yangın , deprem gibi durumlarda otomatik olarak.(Parlak ışıklı ve SAAT İÇİNDEKİ TİTREŞİM ÜNİTESİ AKTİF )

8 - Batarya azaldığında ışıklı ve tireşimli ikaz devreye girer.

9 - Tüm fonksiyonlar Radyo frekanslı sinyaller üzerinden kol saatine 150 mt mesafeye kadar iletilmektedir.

10 - El terminali kolayca taşınabilir. şarj edilebilir bataryalıdır.

                      Aynı sistem evde kullanıldığında ilave fonksiyonlar.

1 - Evin kapı zili çalınca .(SAAT İÇİNDEKİ TİTREŞİM ÜNİTESİ AKTİF OLUR )

2 - Kapıya veya pencereye takılmış olan alarm sensörü sinyalleri .(SAAT İÇİNDEKİ TİTREŞİM ÜNİTESİ AKTİF OLUR )

3- Merkez istasyon 512 ayrı kodu farklı saatlere gönderebilir

2- Karbonmonoksit veya gaz kaçak alarmına bağlanan merkez ünite otomatik gönderim yapar.

3 - Sistemi , bebeği olan Anne kullanıyor ise duyma engelli anneyi bebek ağlama sesi oluştuğunda otomatik titreşimleri ile uyarır.

4- Ortamda kullanıcıdan gelebilecek istekler doğrultusunda esnek yazılım sistemi ile gerekli ekleme ve düzenlemeler yapılabilinir.

HAYAT SAATİ PROJESİ

  • Proje Sahibi: Ankara Rotary Kulübü
  • Proje Adı: HAYAT SAATİ PROJESİ
  • Tarih: 01 Tem 2016
  • Proje Dosyaları:
  • Proje Adresi:

KULÜBÜN DİĞER PROJELERİ