Gana Gözsağlığı Projesi

Çankaya Rotary Kulübü Gana Cumhuriyetinde bir göz sağlığı projesi yapacaktır.

PLANLANAN ETKİNLİKLER
Çankaya Rotary Kulübü, yerel sağlık sağlayıcılarını eğiterek, GHANAdaki önlenebilir ve iyileştirilebilir körlüğü ortadan kaldırmak için bir EyeSight projesi oluşturdu.

Göz sağlığı, 21. yüzyıl için en büyük halk sağlığı sorunlarından biridir. Bu insanların çoğu, kötü beslenme ve göz bakımına sınırlı erişimin gereksiz körlükle sınırlandırılmış bir yaşam alanında, GANAda da yaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütüne göre, günlük yaşantının temel görevlerini yerine getiremediği zaman bir kişi işlevsel olarak kördür.

Körlük yaşam kalitesini önemli derecede etkiler, bu GANAda özellikle yıkıcıdır. Körlük, yetenekli bir kişiyi iş gücünden alıkoyar veya bir ebeveynin bir çubukla dolaşması için bir okul çağında çocuğu olağan yaşamdan alıkoyar.

Az gelişmiş ülkeler ve özellikle Sahra altı Afrikada katarakt, önlenebilir körlüğün yarısından sorumludur. Diğer nedenler arasında glokom (% 15), kornea opasitesi (% 10), trahom (% 6.8), çocukluk körlüğü (% 5.3) ve onchocerciasis (% 4) sayılabilir. Basit, düşük maliyetli ve bir kerelik prosedür, kataraktlı hastalara görme kabiliyetini tekrar kazandırabilir - ancak, bu prosedürler GAnada yeterince mevcut değildir.

Batı Afrikadaki Gana, savannada ve yağmur ormanlarında kaplı, ovaların ve alçak yaylaların güzel bir ülkesidir. Güzellikleri, pek çok Sahra altı ülkesi gibi, yaşam koşullarının gerçeğine göre biraz gölgelenmiştir. 24 milyon nüfusun 200.000den fazlası kör, çoğu önlenebilir nedenlerdendir. Halkının önemli bir yüzdesi, yiyecek, barınak ve giyim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele ediyor.

Çankaya Rotary EyeSight Projesi bir yardım organizasyonu değil, odak noktamız sürdürülebilir bir hizmet i Ganada etkin kılmaktır. Ganada bugün ve gelecekte insanların yaşamlarını geliştirecek kalıcı değişiklikler yaratmak ve desteklemek için faaliyetlerimizi aşağıdaki temel değerlere göre yürütüyoruz.
Taahhüt: Gelişmekte olan kaliteyi sağlamak, erişilebilir göz sağlığı, topluluk düzeyinden kapsamlı bakıma kadar, yabancı destek olmaksızın sürdürülebilir olması.
Kalite ve Mükemmellik: Hizmet sunumu, çıktılar, ortaklıklar ve işbirlikleri, bağışçı ilişkileri, liderlik ve personel. Gelişmekte olan ülkelerdeki insanlar kendimiz için beklediğimiz tedavi ve bakım kalitesini hak ediyor.
Ortak yatırım: sürdürülebilir hale gelmek için tasarlanmış geliştirme programlarına bağlı insan ve mali kaynaklar. Ülkedeki tıp uzmanları, topluluklar ve devlet kurumlarıyla yaratıcı, saygılı ortaklıklar, kalıcı ve etkili bir kalkınmayı teşvik etmenin en iyi yoludur. Erişilebilirlik ve bakım kalitesi, sorumlu mali yönetim ve sağlam etik davranış için endişelerimizi paylaşan ortakları seçeceğiz.
Sürdürülebilirlik: kaynak geliştirme, program dağıtımı, yerel topluluklar ve bireyler. Kalkınma projeleri, hastane ve topluluk ortaklarının kendi halklarına sürdürülebilir bir şekilde hizmet edebilmesine yardımcı olmalı - uzun süre dış finansmana veya uzmanlığa bağımlı olmaksızın.

Çankaya Rotary Kulübü, bu ülkede çalışmayı seçti, çünkü ihtiyaç büyüktür.

AMAÇ

Genel amacımız, Çankaya Rotary Kulübü EyeSight Projesi kapsamındaki bölgede yaşayan çocukların ve yetişkinlerin, ihtiyaç duydukları göz sağlığı hizmetlerinden, uygun insan kaynağı, altyapı ve sistemleri olan tesislerden yararlanabilmeleri.

AŞAĞIDAKİ FAALİYETLER İÇİN  KÜRESEL HİBE FONU VAR ​​MI?

İnsani projesi

İNSANİ PROJE

Proje nerede gerçekleşecek?
Accra - Gana
Proje En geç Nisan 2016da gerçekleşecektir.

PROJENİZİN ÖZETİ

GHANAda Oftalmoloji Düzeyinin Değerlendirilmesi
Gerekli oftalmolojik ekipmanların kurulumu
GHANA Oftalmik Sağlık Personeli Oftalmolog Dahil Çalışma Grubu Atölyesi 2 gün
GANA Oftalmologları ile canlı  ameliyat.
1.5 gün

İŞBİRLİĞİ ORTAKLIKLARI
Çankaya Rotary Kulübü EyeSight Projesi, yerel ve ulusal hükümetlerle işbirliği, ortaklıklar ve özel sektör, toplum temelli ve hükümet dışı yerel ve uluslararası organizasyonlar ve oftalmik sanayi tarafından yürütülmektedir.
Accra Rotary Kulübü-GHANA, Bamberg Rotary Kulübü-Almanya ve ESCRS (Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahlar Derneği) ve TOA (Türk Oftalmoloji Derneği) ortaklarımızdır

Gana Gözsağlığı Projesi

• Proje Sahibi: Çankaya Rotary Kulübü