Guvernörümüz Teoman Kaynar ve eşi Merve, GDG Akın Gökyay ve eşi Birten, GDG Hakan Karaalioğlu, GDG Emre Öztürk ve eşi Gülce’nin, GDG Güner İnci ve eşi Nagihan’ın, G. Yardımcılarımız ve Dönem Başkanlarımızın teşrifleriyle Ankara’nın en yoğun AVM’si Armada’da, büyük bir keyif içinde ve klasik müzik eşliğinde, Çağdaş Türk Baskıresim sanatçılarının çok kıymetli eserleri sergilendi. Yenimahalle Rotary Kulübümüz tarafından sanatçıların özgeçmişleri ve eserlerinden oluşan 116 sayfalık katalog bastırılarak alana basılı kaynak kazandırıldı. Baskıresmin Ankara’da en büyük çaplı sergisi oldu ve daha sonrasında T.C. Kültür Bakanlığı’nca Massachusetts-Eyalet Binası’nda sergilenmek üzere belli eserler alındı. Baskıresimi 100. Yılda alanının en kıymetli sanatçılarıyla tekrar Rotary vasıtası ile hatırlattık. Eserleri sergilenen sanatçılar arasında Atilla Atar, Aydın Ayan, Devrim Erbil, Fevzi Karakoç, Hasan Pekmezci, Hayati Misman, Mürşide İçmeli, Nevide Gökaydın, Nevzat Akoral, Süleyman Saim Tekcan ve Yusuf Demirtaş gibi alanın öncüleri bulunmaktadırSergi düzeni içinde gerçekleştirilen söyleşiye katılan Baskıresim sanatçıları Prof. Hasan Pekmezci ve Yusuf Demirtaş baskıresim sanatı ile ilgili bilgilendirmede bulundular. Söyleşiye katılan Baskıresim sanatçı Atilla Atar Baskıresim sanatı içinde taşbaskının geçmişten günümüze tarihi seyri ile ilgili görsel anlatımını gerçekleştirdi. Sanatçı Yusuf Demirtaş’ın düzenlemiş olduğu Workshop ile bütünleşen etkinliğimizde baskının bir türü büyük bir ilgi ile Rotaryen dostlarımızın, halkımızın Rotary ile ilgili bilgilenmesi ve etkileşimini sağladı. Sanatçı Yusuf D. Ortaya çıkan baskıresmi guvernörümüze hediye etti. Aynı etkinlik içinde 100. yıl kutlamaları kapsamında saygı durulu, İstiklal Marşı töreni düzenlendi ve takiben 100. yıl pastamız keserek Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşkuyla sanatla kutladık.

• Proje Sahibi: Yenimahalle Rotary Kulübü
  • Proje Adı: “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ÇAĞDAŞ TÜRK BASKIRESİM SANATÇILARINDAN BİR KESİT SERGİSİ”
  • Tarih: 20 Eki 2023
  • Proje Dosyaları: Dosya 1