Antakya Defne Rotary Kulübü “Musa Dağı’ndan Defne’ye “

Kulübümüzün Toplum Birliği olan "Defne Toplum Birliği"nin tüm üyeleri ile "Musa Dağı'ndan Defne'ye " projesi ile 25-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdik. Toplum birliğimizin tüm üyeleri emekçi kadınlarımız Turfanda Köyü'nde , gezimize katılan Rotaryen dostlarımıza yöresel ürünlerimizin nasıl yapıldığını bir workshop etkinliği olarak anlattılar ve uygulamalı bir şekilde gösterdiler. Ayrıca kendi ürettikleri zeytin , zeytinyağı , salça , nar ekşisi , kekik , sumak, pul biber peynir ve mandıra ürünleri , el işi takıların satışını gerçekleştirdiler.Etkinlik öncesinde  kadınlarımıza tursab kültür ve ihtisas komitesi başkan yardımcısı, hasiad hatay turizm ve gastronomi masası tarafından;organizasyon hazırlama ,sunum ve pazarlama ,müşteri ağırlama,workshop,toplum önünde konuşma ve beden dili konularında etkileşimli eğitimler verildi.Turfanda Köyü'ndeki proje alanımıza gidilmeden önce Musa Dağı ve çevre gezisi yaparak misafirlerimizin daha önce görmedikleri bölgenin en önemli Anıt Ağacı olan Musa Ağacı'nın bulunduğu Hıdırbey 'e gidildi, daha sonrasında ise Daphne ve Apollo efsanesinin geçtiği bölge olan Harbiye Şelaleleri gezildi.
Belli aralıklarla Defne Toplum Birliğimizle projelerimize devam edeceğiz. Bizi bu yolda yalnız bırakmayan tüm Rotaryen dostlarımıza teşekkürü borç biliriz

Antakya Defne Rotary Kulübü “Musa Dağı’ndan Defne’ye “

• Proje Sahibi: Antakya Defne Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Antakya Defne Rotary Kulübü “Musa Dağı’ndan Defne’ye “