Amasya Yeşilırmak RK. Rotary Geleceğin Liderlerini Arıyor

153 ncü RYLA 02-05 Aralık 2021 tarihleri arasında Amasya Yeşilırmak Rotary Kulübü organizasyonu kapsamında Amasya Apple Palas Otel'de gerçekleştirilmiştir. 153 RYLA 'ya 8 Rotary Kulübü 9 Öğrenci göndermek ,14 Rotary Kulübümüz 19 öğrenciye sponsor olarak toplam 27 öğrenci katılımı gerçekleşmiştir. RYLA Komitesini Emrah Şeker(Başkan),Eren Yeldan(Sekreter),Mustafa Yıldırım(Sayman)'ın oluşturduğu çalışma Grubu diğer görevlendirmeler ile Organizasyonun eksiksiz tamamlanması için üstün çaba sarfetmişlerdir.Tüm Organizasyon Boyunca katılımcıların Sweat shirt'ları(tekrenk),kupa bardak,dfeter,kalem,masa isimlikleri,yaka isimlikleri,katılım belgeleri,masa bayrakları,kulüp duvar bayrakları,sunum için gerekli teknik donanımlar vs.dahil olmak üzere hertürlü bilgi paylaşımı enüst seviyede karşılanmıştır. Dışardan gelen konuk konuşmacıların transferleri(geliş-gidiş),konaklama,yeme,içme yerine getirilmiş ,toplam 12 konuşmacı ile organizasyon boyunca koordinasyonun RYLA Ana Komitesi ile eşgüdümlü olmasına özen gösterilmiştir. - 02 Aralık 2021 tarihinde katılımcı öğrenciler ile birlikte Otobüs ile Şehir turu düzenlenmiş,şehir içerisinde tarihi yerlerin tanıtımı ile birlikte Müze Ziyareti yapılmış akabinde otel'de hoşgeldiniz kokteyli ile karşılanmışlardır.Aynı gün içerisinde saat 16.00 da Açılış ve Bayrak Töreni gerçekleştirilmiş ,RYLA Ana Komite Başkanı'mız Rtn.Ogan Keskin'in Açılış Konuşması başlamış,2430 Bölge 2021-2022 Dönem Güvernörü Rtn.Kemal Ketrez'in konuşması ile Resmi Olarak Başlamıştır. GLD.Guv.Rtn.Emre Öztürk'ün "Rotary Nedir" başlıklı konuşması ile devam etmiştir.Rotract'lar adına Samsun Atakum Rotarcat Kulübü DB.Elif Öncel "Rotaract Nedir" konuşması ile katkı vermiştir.Gün RYLA Ana Komite üyesi Rtn.Can Çığırgan'ın "Ne İşimiz Var Burada" başlıklı konuşması ile tamamlanmış, yemek sonrası Amasya Ünv.Öğr.Üyesi Atilla Özgen'in Sosyo Drama dersi ile devam etmiştir. Açılış törenine Samsun Atakum RK.DB.Rtn.Fatih Ceylandağ&Merve,Samsun İlkadım RK.DB.Rtn.Mustafa Çakır,Samsun 19 Mayıs RK.DB.Rtn.Benan Hacısalihoğlu,21 Grup Kulüplerden Sor.Güv.Tem.Rtn.Haluk Kurt,22 Grup Kulüplerden Sor.Güv.Te.Abdülkerim Samangül,Samsun Atakum RK.Geçmiş DB.Hüsnü Karaarslan&Zennur,2020-2021 Kulüp Hiz.Sor.Güv.Yrd.Celil Kurda&Zehra katılarak destek vermişlerdir. -03 Aralık 2021 günü ; Rtn.Ayşe Mine Ergün(Samsun Rotary Kulübü GBD -Hayallerinin Peşinden Git Hüseyin Alış(Silverline Yön.Krl Üyesi) - Bir Başarı Öyküsü Prof.Dr.Osman Nuri Ergün(19 Mayıs Ünv.)- İnsana Saygı, Çevreye Saygı Prof.Dr.Senem Gençtürk Hızal (Başkent Ünv.İletişim Fak.Dekanı)- Liderlikte İletişim Ayten Çöl (Kılçak Çiftliği Sahibi) - Tarımsal Kalkınmada Kadın ve Liderlik Oğuzhan Özhan (Bussola Eğt.Danış.)- Liderlik ve Girişimcilik Çetin Kolukısa(Sekiz Rüzgar Eğt.Koçluk/İst.)- Denizde Lider Sen Ol konulu sunumları ile Katılımcı öğrencilerimize farklı alanlardan Liderlik ve Liderliğe giden yolda "sen nerede olmalısın" sorusunun yanıtını aramalarını sağlamışlardır. Gün yemek sonrası Öğr.Üyesi Atilla Özgen'in Sosyo Drama dersi ile tamamlanmıştır. -04 Aralık 2021 günü ; Emine Al (G.H.Köy Kağnıcı Köyü Kadın Koop.Girişimci) -Kadın girişimciliktede Koop.ve Liderlik Tevfik Kızgınkaya( Yazar) - Cumhuriyet'in Kuruluşundan Bugüne Liderlik Kunter Kurt (Davranış Bilimci)- Değişen ve Dönüşen Dünya'da Duygu Kontrolü Hale Caneroğlu (Oyuncu-Açılış Konuşmacısı)- Sen Değiş Dünyan Değişsin interaktif sunumları ile katılımcıların gün boyunca sunumları dikkat ve ilgi ile izlemelerini sağlamışlardır.2 gün süresince tüm konuşmacı konuklarımıza Amasya Yeşilırmak Kulübü'nün hazırladığı 153 ncü RYLA adına "Katılım Plaketi" sunularak anılaştırılmıştır. Gün RYLA Ana Komitesi tarafından uygulanan Liderlik Uygulamaları çalışması ile katılımcıların içlerinden 2 Günlük Çalışma Sonrası Kendilerinin Lider Adayını belirmeleri istenilmiş,yapılan oylamada Hamideddin Aydın 153 ncü RYLA Lideri olarak seçilmiştir.Hamideddin Aydın'a Başarısından dolayı Kulübümüz tarafından Tablet Bilgisayar hediye edilmiştir. Aynı gün Öğr.Üyesi Atilla Özgen'in 2 gün boyunca verdiği Sosyo-Drama eğitimleri ışığında oluşturulan gruplar(4) kendi yazdıkları oyunları sergileyerek ilk defa bir tiyatro oyununda rol yapmışlar ve izleyenlere harika dakikalar yaşatmışlardır. Gece birlikte yapılan Gala Yemeği son bulmuştur. SONUÇ; Yeni kurulan bir kulüp olarak RYLA gibi bir organizasyonun zorluğunun farkındaydık.Ancak kulüb olarak daha ileriye gidebilmemizin yolu bu gibi organizasyonları yapabilmekti.Çok çalışıldı,emek verildi ve sonuçları itibari ile çok başarılı bir RYLA gerçekleştirildi.Katılımcılarının ve Konukların RYLA ilgili pozitif düşünce ve ifadeleri ,katılımcı gönderen Kulüp Başkan'larımızın söylemleri başarılı bir RYLA olduğunun gerçek ifadesidir. Amasya Yeşilırmak Kulübü olarak buradan Bir Rotaract Kulübü yaratma faaliyetimizin olduğunu belirtmek isterim. Bu vesile ile Bizlere güvenerek bu organizyonu veren GüvernörümüzRtn.Kemal Ketrez'e ve RYLA Ana Komite Başkanımız Rtn.Ogan Keskin'e, Rtn.Can Çığırgan'a sonsuz teşekkür ederiz.

Amasya Yeşilırmak RK. Rotary Geleceğin Liderlerini Arıyor