Adana Koza Rotary ''Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemekler Atölyesi''

Adana Koza Rotary Kulübü olarak Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel Yemek Yapım Atölyesi’nde Cevizli Karakuş Tatlısı ve Tahinli Lahana Sarması yemeklerinin hem nasıl yapıldığını öğrendik, hem de bu lezzetlerin hafızamızda tekrar yer etmesini sağladık. Konuğumuz Hakkında: Prof. Dr. Şirin Saraçoğlu ODTÜ iktisat bölümü öğretim üyesi, Başkent Üniversitesi gastronomi bölümü tezli yüksek lisans öğrencisidir. Tezini Adana yöresel yemekler üzerine hazırlayacak olan Saraçoğlu, Adana yemeklerinin kökenleri ve tarifleri ile bir envanter çıkarılması yönünde çalışmalar sürdürmektedir. Tez sunumu içeriğinde, yemek tarifleri olacağı gibi özel bir yemek seçkisiyle jüri karşısında yemek uygulama sunumu da gerçekleştirecektir. Prof. Dr. Şirin Saraçoğlu, bu atölyemizde bizlerle birlikte olarak ve araştırmalarını paylaşarak büyük katkı sağlamıştır.

Adana Koza Rotary ''Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemekler Atölyesi''

  • Proje Sahibi: Adana Koza Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Adana Koza Rotary ''Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemekler Atölyesi''
  • Tarih: 29 Kas 2024
  • Proje Dosyaları:
  • Proje Adresi:

KULÜBÜN DİĞER PROJELERİ