ATAKUM ROTARY KULÜBÜ ŞEHİT ve GAZİLERİMİZ PROJESİ

Bizler, biraz da bulunduğumuz coğrafyanın yapısı ve jeopolitik önemi nedeniyle çok acılar çekmiş bir milletiz. Ülke olarak yıllarca terör belasına yüzlerce şehit veya gazi verdik. Hala da vermeye devam ediyoruz.

Bizler akşamları yatağımızda rahat uyuyorsak,bu kahraman Mehmetcik ve polislerimiz sayesinde oluyor. UR Rotary 2430 Bölge olarak bu dönem şehit ve gazilerimizi unutmadık.

Bölge kulüpleri olarak en az 50 şehit çocuğuna bilgisayar temin etmek ve her kulüp en az 3 şehit veya gazi çocuğuna burs vermek bölge hedefimiz oldu.

Samsun otogarının önünden geçen bulvar bu projeye kadar bir şehit ismiydi. Fakat, bu proje gündeme geldiğinde Şehidimiz Korhan Ekiz'in 2005 Van karakol baskınında silah arkadaşını kurtarmaya çalışırken nasıl kahramanca şehit olduğunu öğrendik.

Babasını kaybettiğinde henüz 7 yaşında olan kızı Yaren, şimdi Ondokuzmayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümü 3. sınıf öğrencisi. İdealleri ve umutları var. Annesi ve erkek kardeşi ile hayata tutunmaya, geleceğe pozitif bakmaya çalışıyor.

Eşim Zennur ile 11 Temmuz Cumartesi gecesi aileyi ziyaret ettik. Biraz anılardan ama çokça gelecekten, umutlardan söz ettik. Onlara Rotary'i anlattık ve Yaren'i bu seneki bursiyerlerimiz listesine aldık. Ayrıca, eğitim hayatına destek olması için ona bir laptop bilgisayar hediye ettik.

ATAKUM ROTARY KULÜBÜ ŞEHİT ve GAZİLERİMİZ PROJESİ

• Proje Sahibi: Atakum Rotary Kulübü