ATAKUM ROTARY KULÜBÜ KÖK HÜCRE ve KAN BAĞIŞI PROJESİ

14 Temmuz Salı akşam ki toplantımıza üyelerimizi bilgilendirmesi için Kızılay yetkililerini konuyla ilgili olarak konuşmacı konuk olarak davet ettik.

Kök Hücre Koordinasyon Başkanı Sn. Erdal Ayar
Kan ve Kök Hücre Flebotomisti Sn. Serdar Çetin
Biyomedikal Teknikeri Sn. Emre Ata konuğumuzdu.

Sunumları ile o gece tüm dostlarımızı bilgilendirdiler. Kızılay yetkilileri ile 18 Temmuz Cumartesi günü saat 15:00 de "KAN ve KÖK HÜCRE BAĞIŞI" için randevulaştık.

Akabinde konuyla ilgili kulübümüzün, üyelerimizin ve eşlerimizin sosyal medya hesaplarından yoğun bir kampanya başlattık. Diğer Samsun kulüplerini de etkinliğimize daver ederek, etkinliğin çok daha verimli geçmesi için çabe sarfettik.

O gün, 12 tanesi kulübümüz üyesi, 9 tanesi diğer Samsun kulüplerinden Rotaryenler ve hakltan 12 kişi kan ve kök hücre bağışçısı olmak için Kızılay Kan Merkezindeydik.

Donörlerden 7 kişi uygun olmadığı için red edildi.26 kişi kan bağılında bulunurken, yaşları ve sağlık durumları uygun 8 kişi KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI oldu.

ATAKUM ROTARY KULÜBÜ KÖK HÜCRE ve KAN BAĞIŞI PROJESİ

• Proje Sahibi: Atakum Rotary Kulübü