ATAKUM ROTARY KULÜBÜ "BİZİM BİR OKULUMUZ VAR" PROJESİ

Samsun'lu bir öğretmenin Erzurum'un Hınıs İlçesi Yelpiz Köyü öğretmen okuluna tayini çıkması ile başladı projenin hikayesi. Köye giden öğretmen okulun bakımsız ve harap halinin fotoğraflarını gönderip, kulübümüzden yardım istedi.

Konuyla ilgili komite kurup işe başladık ve sponsor arayışına girdik. Sponsorlarımızdan temin ettiğimiz boyalar, okulun 3/4 ünü ancak karşıladı ve kalan kısmını da biz kulüp bütçesinden karşıladık.

Bu seferde karşımıza başka bir sorun çıktı. Hiç bir kargo şirketi köye kadar gitmediği gibi, kargo masrafı neredeyse proje bedelinin 2/5 i kadar tutuyordu.

Komitemiz bu seferde boyaların nakliyesi konusunda sponsor arayışına girdi ve Yurtiçi Kargo Bölge müdürlüğü kargoyu Hınıs ilçesine kadar çok cüzi bir ücretle götürme konusunda sponsor oldu.

İlçeden gönderdiğimiz boyaları alan köyün öğretmenleri imece usulu kendi oluşturdukları ekiple okulu boyayıp, onardılar.

Onlara gönderdiğimiz 6 koli kitapla da okula güzel bir kitaplık yapmışlar.

ATAKUM ROTARY KULÜBÜ "BİZİM BİR OKULUMUZ VAR" PROJESİ

• Proje Sahibi: Atakum Rotary Kulübü