Hakkında

25.05.1951 yılında Antalya’ da doğmuş; ilk ve orta eğitimini Antalya’ da tamamlamıştır. 1978 yılında IDMMA mühendislik okulundan makine mühendisi olarak mezun olmuştur. Öğrenim hayatından sonra Makine mühendisliği tesisat proje hizmetleri – aile işletmesi- çiftçilik yapmıştır. 1981 yılında askerlik görevini Erzincan’ da kısa dönem olarak yerine getirmiştir. Daha sonraki yıllarda inşaat müteahhitliği ve elektronik mağazacılığı yapmıştır. 2002 yılından sonra inşaat sektöründe sürdürdüğü işini bırakarak emlak alım-satıma devam etmiştir.
Uzun yıllar basketbol oynamış ve antrenör oyuncu olarak yetiştirdiği yerel oyuncularla Antalya’ ya 1980 yılında ilk basketbol 1. ligini getirmiştir. İlerleyen yıllarda antrenör ve idareci olarak hizmetini sürdürmüştür.
16 yıldır dağcılık ve trekking sporu ve kayak yapmaktadır. Ülkemizde ve İrlanda’ da birçok dağda zirve yapmıştır. Türk müziğine meraklıdır. Son 2 yıldır nota ve ud çalmayı öğrenmektedir. Amatör gözlemci, doğa ve doğa fotoğrafları meraklısıdır.
Nilüfer Kahyaoğlu ile 1975 yılında evlenmiştir. Nilüfer lise mezunu olup, ev hanımıdır. 2 oğlundan Hüseyin, Plaspen gurubunda satış müdürü olarak çalışmaktadır. Semih ise Atılım üniversitesi matematik ve bilgisayar bölümünden mezun olmuş ve aynı üniversitede mastır programını sürdürürken aynı zamanda da sigorta sektöründe iş yaşamını devam ettirmektedir.
İsmail Kahyaoğlu Rotary yaşamına, kurucu üye olarak girdiği Antalya Perge kulübünde başlamıştır. Paul Harris dostudur. Rotary yaşamı boyunca çok defalar Konferans ve Asamblelere katılmıştır. Rotary haricinde çeşitli derneklerde de üyeliği devam etmektedir.
Rotary’ de sırasıyla aldığı görevler;
Anadolu Lisesi spor salonu projesinde sorumlu üye
Yukarı Karaman Perge Rotary ilköğretim Projesinde Sorumlu üye
2002–03 dönemi Kulüp Başkanlığı