Hastalıkların Önlemesi ve Tedavisi

İyi sağlık hizmetinin herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz. Yine de dünyada 400 milyon insan temel sağlık hizmetlerine parası yetmiyor veya erişemiyor.

Hastalık, dünya çapında milyonlarca insan için sefalet, acı ve yoksullukla sonuçlanır. Bu nedenle hastalıkları tedavi etmek ve önlemek bizim için çok önemlidir. Hem büyük hem de küçük çabalara öncülük ediyoruz. Salgınlar ve sağlık hizmetlerine erişimle mücadele eden yetersiz hizmet alan topluluklarda geçici klinikler, kan bağışı merkezleri ve eğitim tesisleri kurduk. Doktorların, hastaların ve hükümetlerin birlikte çalışmasına olanak tanıyan altyapıyı tasarlıyor ve inşa ediyoruz.

Üyelerimiz sıtma, HIV/AIDS, Alzheimer, multipl skleroz, diyabet ve çocuk felci gibi hastalıklarla mücadele etmektedir. Önleme önemlidir, bu nedenle sağlık eğitimine ve insanlara rutin işitme, görme ve diş bakımı sağlamaya odaklanıyoruz.

ROTARY YARDIMIN GERÇEKLEŞMESİNİ NASIL SAĞLAR?

Yaşamı tehdit eden hastalıkların yayılmasını durdurmak için toplulukları eğitiyor ve donatıyoruz. Rotary üyelerinin herhangi bir zamanda dünya çapında devam eden yüzlerce sağlık projesi vardır.