Akülü Sandalye (2)

ROTARY KULÜBÜ ENGELLİ HASTAYA HAYAT VERDİ

Akçakoca ilçesinde yaşayan engelli Rıfat Reçber'e, akülü tekerlekli sandalye hediye edildi
hastanın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yaklaşık 5 yıl önce Rıfat Recber (69) isimli vatandaş beyin kanaması geçirmesi nedeniyle vücudunun büyük bölümü felç geçirdi. Felç nedeniyle de 5 yıl boyunca yatağı bağlı olarak yaşıyordu. 5 yıl boyunca yatağı bağlı yaşamasını tespit eden Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, hastaya akülü tekerlekli sandalye hediye etmek için Recber'in evine gitti. Recber'in akülü tekerlekli sandalye hediye olarak getirdiğini söylenmesinin ardından felçli hasta Recber, gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Rotary kulübü üyeleri tarafından yatağından alınan Recber, evinin önünde tekerlekli sandalye ile gezdirirken mutluluktan gözyaşlarını tutamadı.

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, AA muhabirine yaptığı açıklama da, OSTİM Rotary Kulübü ile ortak çalışma yaptıklarını ve engelli hastaya akülü tekerlekli sandalye hediye ettiklerini söyledi.

Daha önce'de bir çok kez yardım ettiklerini ifade eden Gülez, " İlçemizde bir hastaya da bir tane daha hediye etmiştik. Tabi ki bunları Akçakoca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşmadan ihtiyaçlı hastaları tespit edilerek yapılıyoruz. Biz hastaya bakmaya geldiğimizde hastalık nedeniyle ayaklarının tutmadığını gördük. İhtiyacı olduğunu gördük. Bunun üzerine OSTİM Rotary kulübü ile bu yardımı yaptık.Yapmaya da devam edeceğiz " dedi.

Bu gün çok duygulandıklarını ifade eden Gülez," Ben Recber abimizin duygusunu göründe bizlerde duygulandık. Konuşacak bir şey bulamadım.Eşi de başında duruyor. Herkesin başına böyle şeyler gelebilir. Olmaz diye bir şey yok. Önemli olan birbirimize sahip çıkmaktır. Tekrardan Recber ailesine geçmiş olsun diyorum.İnşallah araç ile gezersin" diye konuştu.

Engelli Recber, daha sonra evinin önünde akülü aracıyla gezinti yaptı.

gazete:http://www.akcakocapostasi.com/guncel/rotary-kulubu-engelli-hastaya-hayat-verdi-h5806.html

Akülü Sandalye (2)

• Proje Sahibi: Akçakoca Rotary Kulübü
  • Proje Adı: Akülü Sandalye (2)