23 AĞUSTOS ŞAPKA BAYRAMI

Hazırlık

23 Ağustos 2016 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişlerinin 91.yılı ve Şapka Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilen etkinliklere katılım sağlanmıştır. Bu kapsamda, Komite üyeleri 25 Temmuz 2016 ve 1 Ağustos 2016 tarihlerindeki Kulüp toplantılarında konuyu değerlendirmişler; 10 ve 17 Ağustos 2016 tarihlerinde de Kulüp toplantısı dışında kendi aralarında toplantı düzenleyerek etkinlik programını hazırlamışlardır.

Hazırlanan programa göre, Kastamonu İli, Küre İlçesi’ne bağlı Çaybükü Yayla Köyü’nde ikamet eden ve öğrenim gören, sosyo-ekonomik olanakları son derece kısıtlı 23 öğrencibelirlenmiş; Köy Muhtarı ve çocukların aileleri ile görüşülüp, onayları alınmış ve 150 km’lik mesafede gidiş-dönüş ulaşımının sağlanması için bir servis aracı ile anlaşılmıştır.

Program şu şekilde gerçekleştirilmiştir:

07.00: Bir servis aracı ile 23 öğrenci evlerinden alınmış ve İl Merkezi’ne doğru yola çıkılmıştır.

09.00: Kastamonu Rotary Kulübü Başkanı ve Toplum Hizmetleri Komitesi üyeleri tarafından karşılanan öğrencilere, Münire Medresesi El Sanatları Çarşısı’nda kahvaltı ikramı yapılmıştır. Bu Çarşı, 1746 yılından bu yana hizmet veren, Kastamonu’ya özgü her türlü geleneksel el zanaatları ile yemeklerin bulunduğu özel bir mekândır.

09.45: Kahvaltı sonrasında öğrenciler LC Waikiki mağazasına götürülmüş ve her birine bir adet giysi ile bir adet şapka alınmıştır. Giysi ve şapka seçimleri öğrenciler tarafından yapılmış; herhangi bir yönlendirme veya kısıtlama yapılmamıştır.

11.00: Öğrenciler, yeni giysi ve şapkaları ile ellerine de Türk Bayraklarını alarak Kastamonu Valiliği tarafından gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde yer almışlardır. Korteje Kastamonu Valisi, Kastamonu Milletvekilleri, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katılmıştır.

12.30: Kortej ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşmaların ardından öğrencilere öğle yemeği ikram edilmiştir. Öğle yemeği, Kulüp Başkanımızın sahibi olduğu Plevne Restoran’da servis edilmiştir. Yemek süresince gerek Kulüp Başkanı gerekse Komite üyeleri hem köy yaşamı hem de eğitim ile ilgili sorunları dinlemiş; çocukların yaşama dair beklentilerini anlamaya çalışmışlardır.

23 AĞUSTOS ŞAPKA BAYRAMI

• Proje Sahibi: Kastamonu Rotary Kulübü