KDZ.EREĞLİ ROTARY KULÜBÜ DEPREM ÇALIŞMALARI

06 Şubat 2023 sabahında Güzel Ülkemizin tarihinde benzeri yaşanmamış acılara uyandık. Her ne kadar mesafe olarak uzakta olsak da çocuklarımızı, babalarımızı, kardeşlerimizi kaybetmenin tarifsiz üzüntüsüyle birlikte; bir olmanın birlik olmanın gücünü yaşadık. Guvernorumuz Sn.Emre Öztürk ve Ekibinin liderliğinde, UR 2430. Bölgenin profesyonel bir biçimde anında müdahale ve biz Kulüplere önderlik etmesi, doğru bilgi akışı, hızla ulaşan yardımlar sayesinde Rotary'nin gücünü bir kez daha gördük. Kdz.Ereğli Rotary Kulübü olarak hem Bölge ile hem Kdz.Ereğli Belediyesi ile ve Kdz.Ereğli Kaymakamlığı ile birlikte çalışarak doğru yerlere yardımların gitmesi için Kulüp olarak Afet Komite Başkanımız Sn.Emine Efe ile birlikte ilk iki hafta boyunca hiç durmadan yaraları sarmaya devam ettik. Kısa bir anektod olarak Rotary'den gelen bilgileri ilettiğim Kaymakamlık Afet Komite Başkanı, bilgiden birkaç saat sonra kendisine aynı bilginin iletildiğini söyledi. Bu da Rotary'nin ne kadar hızlı ve doğru hareket ettiğini kanıtlayan bir örnektir.

Kdz.Ereğli Rotary Kulübü olarak bir ay içinde biz neler yaptık?

İlk hafta;
✔️ 12.000 TL Bölge hesabına afet destek yardımı iletildi.
✔️ Kdz.Ereğli Belediyesi yardım tırları vasıtasıyla deprem bölgesine 10 palet su (1 kamyon) gönderildi.
✔️ 320 adet sıfır battaniye için destek olundu.
✔️ Deprem bölgesine gönderilmek üzere 2.el temiz battaniye yastık, polar, botlar bağışlandı. Belediye toplanma merkezindeki çalışmalara Kdz.Ereğli Rotary Kulübü üyeleri olarak katılındı.
✔️ 15.000 TL karşılığında 1000 adet sandviç-içecek yardımı; Malatya Arslantepe RK Ahmet Turan Demirtaş'ın lojistik desteği sayesinde Malatya'daki köylerde, kentteki depremzedelere ve enkazda çalışan Arama Kurtarma ekiplerine ulaştırıldı.
✔️ Afet Komite Başkanımızın koordinasyonunda 6000 adet bere ve 28 top kefen kumaşı deprem Bölgesine gönderildi.

İkinci haftadan itibaren yapılan yardımlar:
Satın alınan;
✔️ 260 çift çorap
✔️ 500 takım iç çamaşırı, bebek zıbın ve diş fırçası macun ve hijyen malzemeleri
✔️ 50 adet kışlık waterproof bot
✔️ 30 adet spor ayakkabı

İkinci el bağışlar;
✔️1 araba dolusu 2.el kullanılabilir, yıkanıp ütülenmis kıyafet, atkı bere, mont, ayakkabı bot, bebek zıbın, nevresim takımları battaniyeler, set üstü ocak, buzdolabı

Ayrıca İlçemize gelen 16 Depremzede Aile ile iletişime geçilip, hayırseverler aracılığı kalacakları evlerin bulunması, evlerdeki eksik yatak, dolap, beyaz eşya gibi eksiklerin tamamlanması, ailelerin Kaymakamlığa kayıtlarının yaptırılması, giyecek , yiyecek eksiklerinin tamamlanması gerçekleştirildi. Deprem bölgesinden ilçemize gelen ve buradan yine bölgesine gitmek isteyen depremzedelerin ulaşım koordinasyonu sağlandı.
Rotaryen dostumuzun aile evini açtığı Kahramanmaraş'tan getirilen bir depremzede ailemiz ile yakın iletişimimiz devam etmektedir. Tüm sorumluluğunu üstlendiğimiz 5 kişilik ailenin Kaymakamlığa kayıtlarından sonra, Ortaöğretime devam eden çocuklarının okullara kayıtları yapıldı. Üniversiteye devam eden kızımız online eğitime geçildiği için derslerinden geri kalmaması amacıyla evin interneti açıldı ve kendisine bir bilgisayar alındı.

16 Şubat tarihinde Roteşlerimizle birlikte; içinde bulunduğumuz durumu birbirimize sarılarak birbirimizden güç alarak atlatabilmek için toplandık. Haftalarca sürekli fiyat araştırmaları, bağışcılarla görüşmeler, depremzedelerin ilçemize gelişi, yerleştirilmesi, bölgeye gönderilen yardımlarla ilgili yoğun bir mesai harcayan Afet Komite Başkanımız Sevgili Roteşimiz Emine Efe, Kulübümüze ilk 10 gün boyunca neler yaptığını ve sırada nelerin olduğu hakkında bir brifing verdi.

Bu kötü günlerden bize ve Kulübümüze kalan tek güzellik ise Malatya Rotary Kulübü üyesi Sevgili Alparslan Aksoy, eşi Melek ve güzel çocukları ile tanışmak oldu. Gelecek Dönem Saymanlar grubundan 'Eşim ve Çocuklarım Kdz.Ereğlili Rotaryenlere emanet!' mesajını duyduktan hemen sonra Melek ve tatlı çocukları ile, daha sonra da Sevgili Alparslan Dostumuzla tanışma şansı elde ettik, güzel dostluklara adım atmış olduk.