ROTARACT KULÜPLERİ

Dünya’nın en zorlu problemlerine yaratıcı çözümler geliştiren genç liderlerin küresel hareketine katılın.

Rotaract kulüpleri toplumun liderleri ile fikir alış-verişi yapmak, liderlik vasıflarını ve mesleki yeteneklerini geliştirmek ve hizmet yoluyla eğlenmek için 18-30 yaş arası gençleri bir araya getirmektedir.

Dünya çapında, Rotary ve Rotaract kulüp üyeleri omuz omuza çalışarak hizmet yoluyla harekete geçerler. Büyük şehirlerden kırsal köylere, Rotaract sizinki gibi pek çok toplumda fark yaratmaktadır.

• 9,522

Rotaract Kulübü

• 291,006

Rotaract

Rotaract Kulübüne Sahip Ülke

Nelere katılabilirim?

Rotaract kulüpleri kendi kulüplerini nasıl organize edeceklerine ve kulüp işlerini nasıl yürüteceklerine karar verir, kendi bütçelerini oluşturur ve toplumdaki önemli sorunlar doğrultusunda aktiviteler ve hizmet projeleri yürütürler. Sponsor Rotary kulüpleri ise partner kulüp olarak Rotaract kulübünüzü yönlendirir ve destek sağlar.

Rotaract’ın küresel etkisini ;

• Dünya Rotaract Haftası’na
  • Rotaract bölge ve bölgeler arası organizasyonlarına
  • Rotaract Prekonvansiyon Buluşmasına
  • Interota Konferansı’na
  • Birleşmiş Milletler’deki Rotary Günü’ne
  • Küresel Gençlik Hizmet Günü’ne katılarak kutlayın.

Bu organizasyonlar ve etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi almak ve dahil olmak için Rotaract El Kitabı’nı okuyun.

Rotaract Rehberi’ne göz atarak potansiyel ikiz kulüpleri bulun. İkiz kulüp anlaşması ile ilgilenen kulüpler “P” harfi ile işaretlenmiştir.

Rotaryen Faaliyet Grupları

Rotaryen Faaliyet Grupları’na katılarak belirli bir alan ile ilgili uzman olan Rotaract ve Rotary kulüp üyeleri, ve onların aileleri ile temasa geçin. Grup üyeleri kulüpler ve bölgelerle iş birliği yaparak geniş bilgi ve tecrübelerini birbirleri ile paylaşırlar.

Rotary Dostluk Aktiviteleri (Rotary Fellowships)

Hobilerinizi veya mesleklerinizi kulüp üyesi arkadaşlarınızla, onların eşleri ile ve Rotary üyeleri ile paylaşın. Bazı Rotary Dostluk Aktiviteleri tamamen sosyalleşme üzerine iken, diğerleri ise ortak ilgi alanlarını ve yeteneklerini hizmet projeleri yürütmek için kullanırlar.

Bölge Bağlantıları

Bölgeniz bulunduğunuz alanla ilgili sürekli bilgi sahibi kalmanız için pek çok yol sunar. Ayrıca Evrensel Rotaract Rehberi’ni kullanarak kendi bölgeniz dışında kalan Rotaract kulüpleri ile iletişime de geçebilirsiniz. Kendi kulübünüz veya bölge Rotaract liderleri rehbere Rotaract Faaliyet Grupları üzerinden ulaşabilirler.

Bölge Rotaract Temsilcileri

Bölge Rotaract Temsilcileri, kendi bölgelerindeki kulüpler tarafından seçilmiş ve Rotaract’ı geliştiren ve Rotaract’la ilgili bilgileri kulüp üyeleri ile paylaşan Rotaract üyeleridir. Bölge Guvernörleri Bölge Rotaract Komite Başkanı olmak üzere bir Rotaryeni göreve getirebilir. Bölge Rotaract Temsilcisi ve Bölge Rotaract Komitesi Başkanı birlikte çalışarak, içerisinde Rotaract ve Rotaryenlerin bulunduğu Bölge Rotaract Komitesi’ne eş başkanlık yaparlar. Bölge Rotaract Komitesi Başkanınız veya Temsilciniz ile ilgili bilgi almak için Rotary çalışanlarına mail atın.

Bölgelerarası Organizasyonlar

Bölgelerarası Rotaract Organizasyonları pek çok Rotary Bölgesi’nden Rotaractların bir araya gelmesini sağlar. Bu organizasyonlar, belli bir ülke veya bölgede, üyeleri fikir alış-verişinde bulunmak, bilgi paylaşımı yapmak ve diğer genç liderlerle buluşturmak üzere bir araya getirirler.

Nasıl katılabilirim?

Üniversiteniz ile veya çevrenizdeki Rotary Kulüpleri ile iletişime geçip yakınlarda bir Rotaract Kulübü olup olmadığını öğrenin. Bir sonraki toplantısına, hizmet projesine veya sosyal etkinliklerine nasıl katılabileceğinizi öğrenmek üzere Rotaract Kulübü ile iletişime geçin.

Yeni bir Rotaract Kulübü kurabilir miyim?

Evet. Eğer üniversitenizde veya yaşadığınız çevrede hali hazırda bir Rotaract Kulübü yoksa, yeni bir kulüp kurabilirsiniz. Başlamak için gerekenler ise:

• Destek ve partnerlik sağlayacak bir sponsor Rotary Kulübü,
  • Size rehberlik yapacak ve yol gösterecek bir fakülte/sponsor kulüp danışmanı,
  • Kulübe katılmakla ilgilenen, okulunuzdan veya toplumunuzdan 18-30 yaş arası gençler,
  • Kulübünüzü organize edecek liderler ve üyelerin dahil olması ve başarılı projeler organize etmek.

Kulübünüzün kurulması, lisanslandırılması ve yönetilmesi ile ilgili tüm bilgiler Rotaract El Kitabı’nda bulunmaktadır.

Rotary Kulübüm Bir Rotaract Kulübü’ne Sponsor Olabilir Mi?

Toplumunuzdaki genç bireylerin liderlik özelliklerini geliştirmelerine, güçlü dostluklar kurmalarına ve Rotaract yoluyla olumlu farklılıklar yaratmalarına destek olun. Rotaract yalnızca onların hayatlarına bir fark yaratmakla kalmayacak, sizin Rotary kulübünüze de enerji ve ilham kaynağı olacak ve sizi istekli ve yetenekli ortaklarınızla birleştirecektir. Rotaract’ı Facebook, Twitter, Slideshare ve Storify üzerinden takip edin

Avantajları Nelerdir?

Toplumunuzdaki ve dünyadaki liderlere katılarak:

• Sürdürülebilir değişiklikler yaratmak üzere yerel ve uluslararası düzeyde harekete geçin.
  • Mesleki iletişim ağınızı genişletin ve toplum tarafından kabul görmüş liderlerle fikir alış-verişinde bulunun.
  • Liderlik eğitimleri ile mesleki yeteneklerinizi geliştirin.
  • Rotary’nin üyelik fayda programı, Rotary Küresek Ödenekleri ile ulaşım, otel ve diğer ihtiyaçlarınız için daha az para harcayın.
  • Dünya çapındaki yeni insanlarla dostluklar kurun ve eğlenceli zaman geçirin.
  • Uluslararası Rotary Konvansiyonu’nda ve Rotaract Prekonvansiyonu’nda Rotaract’ın dünya çapındaki toplumu ile tanışın

İkiz Kulüpler/ Twin Clubs

Bir Twin Club anlaşması ile başka bir ülkedeki Rotaract Kulübü ile birleşin. Başka bir ülke ve o ülkenin kültürü ile ilgili bilgilerinizi genişletmekle kalmayacak, aynı zamanda kulübünüzün küresel etkisini de artıracaktır. Rotaract Kulüp Başkanları ve Bölge Liderleri tarafından kullanılabilen Rotaract Takım Çalışması (Rotaract Workgoup) linkinde bulunan Evrensel

Follow Rotaract on Facebook, Twitter, Slideshare, and Storify