Uluslararası Rotary 2430. Bölge
Rotary Hatıra Ormanı

Rotary Hatıra Ormanımız dünyaya kalıcı armağanımız…

Uluslararası Rotary 2017-2018 Dönemi Başkanı, Ian H.S. RISELEY,

Dünyadaki bütün bölgelerde “Rotary Ormanları” yapılmasını proje alanı olarak belirlemiştir. 2017-2018 döneminde Rotary eli ile dünyaya 10.000’lerce ağaç dikilerek;

• Küresel Isınma ve sonucu olan iklim değişikliği ile kalıcı bir mücadele
  • Ağaç dikilerek toplumlara besin değeri olacak gıdaların sağlanması
  • Çevre sorunlarının önüne geçilmesi
  • Doğal hayatın korunması
  • Hayvan ve bitki türlerinin yani ekolojinin korunması sağlanacaktır.

Rotary Hatıra Ormanı Projesi, biz Rotaryenlere bu dönemde fark yaratacak bir hedef olarak verilmiştir.

Diktiğimiz her ağaç karbon ayak izimizi azaltmakta ve ayrıca toplumumuz için besin değeri taşımaktadır. Bu doğrultuda UR. 2430 Bölge olarak Rotary Hatıra Ormanı Projemizi “Ne yaparsak yapalım, aşk ile yapalım…” sloganı ile başlatmış bulunuyoruz. Bölgemizde yer alan Tüm Başkan, Rotaryen, Rotaryen eşi ve ailelerimizi bu önemli projeye destek vermeye çağırıyoruz.

Projenin Tanımı ve Amacı

Proje Başlangıcı : 1 Temmuz 2017
Proje Sonu : 30 Aralık 2017

• Proje Mersin ili, Tarsus ilçesi sınırları içinde T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte belirlenmiş “UR 2430. Bölge Rotary Hatıra Ormanı” alanıdır.
  • Proje kapsamında 2017-2018 döneminde ilk etapta 5.000 ağaç dikimi gerçekleşecektir.
  • Arazi düzenlemesi ve tesviyesi yapılacaktır.
  • Ağaçların bakımı 3 yıl boyunca düzenli olarak yapılacak, %85 üzerinde yüksek bir dikim başarısı hedeflenecektir.
  • Ağaç türü olarak, özellikle besin değeri de olan fıstık çamı gibi bölge iklimine uygun türler belirlenmiştir.
  • Dikimler sonrasında “UR. Rotary 2430. Bölge Hatıra Ormanı” tabelası alana kalıcı olarak uygulanacaktır.
  • Kulüplerin ve Kulüp Başkanlarının Rotary Hatıra Ormanı Projesi ile ilgili performanslarına dair ödülleri ile ilgili bilgiler bölge ödül yönetmeliğinde bulunmaktadır.

Bağış Ödemeleri ve Sertifikalar

Rotary Hatıra Ormanı'na SMS yoluyla veya IBAN hesabımıza EFT veya havale yaparak bölgemizde yer alan tüm kulüpler, kulüp üyelerimiz ve ailelerimiz veya diğer şahıs/tüzel kişilik proje bağışçılarımız bağış yaparak ağaç dikilmesini sağlayabileceklerdir. Proje kapsamında bir ağaç bedeli 10 TL’dir.

Banka Hesabı

Bağış yapılacak olan hesap bilgileri:
Hesap Adı: Rotary 2430. Bölge Federasyonu
Banka: Vakıflar Bankası
Şube: Ankara GOP Şubesi
IBAN: TR16 0001 5001 5800 7301 2529 95
Bu hesaba dilenen miktarda bağış yapılabilecektir.

Proje İçin Bağış ve Sertifikalar

SMS Bağış Sertifikası İçin

UR. 2430. Bölge Rotary Hatıra Ormanı Projesi’ne SMS yoluyla bağış yapılabilmektedir.

SMS yoluyla bağış yapanlar aşağıdaki link üzerinden Rotary Hatıra Ormanı Bağış Sertifikalarını pdf olarak indirebileceklerdir.

Bağış Sertifikası İçin

Bağış için, Rotary 2430. Bölge Federasyonu, Vakıflar Bankası, Ankara GOP Şubesi, IBAN: TR16 0001 5001 5800 7301 2529 95 IBAN yoluyla bağış yapanlar aşağıdaki link üzerinden Rotary Hatıra Ormanı Bağış Sertifikalarını pdf olarak indirebileceklerdir.

Kulüp Konuşmacı Sertifikası İçin

Kulüp Başkanları, Kulüplerinde konuşmacı olan onur konukları adına UR. 2430. Bölge Rotary Hatıra Ormanı Projesi’ne IBAN yoluyla bağış yapılabilmektedir.

Bağış için, Rotary 2430. Bölge Federasyonu, Vakıflar Bankası, Ankara GOP Şubesi, IBAN: TR16 0001 5001 5800 7301 2529 95 Konuşmacı Sertifikası için IBAN yoluyla bağış yapan kulüp başkan veya sekreterleri aşağıdaki link üzerinden Konuşmacı Sertifikalarını pdf olarak indirebileceklerdir.

Proje Kampanyaları

Projeye destek vermek isteyen Rotary, Rotaract ve Interact Kulüpleri aşağıda belirtilenlerle sınırlı olmayan kampanyaları yapabilirler.

Kulüp Stantları

Kulüpler etkinliklerinin yanında Rotary Hatıra Ormanı stantları açabilecekler ve SMS bağış toplayabileceklerdir.

Rotaract Stantları

Rotaract’lar AVM ve benzeri yerlerde SMS bağış toplayabilecekler ve stand açabileceklerdir.

Interact Stantları

Interact’lar AVM ve benzeri yerlerde SMS bağış toplayabilecekler ve stand açabileceklerdir.

Hatıra Ormanı Projeleri

Kulüpler dönem süresince Rotary Hatıra Ormanı temalı gelir getirici projeler yapabileceklerdir.

Radyo Spotları

Kulüpler radyolarda SMS hattı duyuruları yapabileceklerdir.

Kulüp Toplantı Otelleri

Kulüp toplantı otellerinin kampanyaya katılımı sağlanabilecektir.

Sponsor Firmalar

Kulüpler proje dosyası ile sponsor firma arayışına girebilecek. Firmalar sponsor listesinde yer alacaktır.

RYLA-TLG

RYLA ve TLG programlarında Rotary Hatıra Ormanı temalı gelir getirici tanıtımlar yapabileceklerdir.

Üniversite Bahar Şenlikleri

Üniversite bahar şenliklerinde proje temalı stant açabilecektir.

Çevre Örgütleri

Türkiye’de yer alan tüm çevre örgütlerinin sosyal medya hesaplarından proje duyurusu yapılacaktır. Bu sayede katılımın arttırılması teşvik edilecektir.

Proje Kurumsal Kimliği

Rotary Kulüp Projeleri, proje duyurularında Rotary Hatıra Ormanı Logosunu kullanacaklardır.

Proje için yapılacak her türlü basılı ve görsel medyada aşağıda sunulan sloganlar ve logolar kullanılacaktır. Font olarak Rotary’in önerisi olan Ariel veya Neue Frutiger fontları kullanılacaktır.