KISA DÖNEM GENÇLİK DEĞİŞİM KAMPI DÜZENLEYECEK KULUPLER İÇİN DAVET DUYURUSU
10 Ekim 2017
Bölge Duyuruları

KISA DÖNEM GENÇLİK DEĞİŞİM KAMPI DÜZENLEYECEK KULUPLER İÇİN DAVET DUYURUSU

GENÇLİK DEĞİŞİM KAMPI DÜZENLEMEK İSTEYEN KULÜPLER İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 01 ARALIK 2017

Kısa Dönem Gençlik Değişim Programına Kamp düzenlemek suretiyle katılacak Kulüplerimiz için başvuru süreci başlamıştır. Bu projenin  başvuruları 2017-18 döneminde yapılacak, gerçekleştirilmesi ise büyük ihtimalle 2018-2019 dineminde olacaktır. Bu yüzden bu duyurumuzu dönem başkanlarımızın gelecek dönem başkanlrı ile birlikte değerlendirmelerini rica ederiz.

Geçmiş dönemlerde birçok Kulübümüz çok başarılı kısa dönem yaz kampları düzenleyerek, ülkemizi ve kültürümüzü dünyanın değişik ülkelerinden gelen gençlere en iyi şekilde tanıtmıştır. Yapılan hizmet çok değerlidir. Bu başarılı çalışmalardan dolayı kulüplerimizi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.

Kısa Dönem Yaz Kampları ile ilgili kısa bilgiler vermek ve bazı notları sizlere hatırlatmayı faydalı buluyorum.

Kısa Dönem Değişim Nedir ?
Uluslararası Rotary’nin Dünya Barış ve Anlayışına katkı sağlamak üzere organize ettiği Gençlik Değişim Organizasyonlarından biri olup (diğerleri Uzun Dönem Değişim ve Yeni Nesiller Değişim) 1-4 hafta arası çeşitli ülkelerden gençlerin evlerde ve otellerde ağırlanması ve bazen bir temaya dayalı çalışmaların sürdürüldüğü bir programdır.

Neden Önemlidir ?
Çünkü Rotary'nin Gençlik Değişim Programı, hayat boyu süren dostluklar kurdurtan ve uluslararası anlayışı geliştiren en popüler programlarından biridir,
Çünkü Rotary şemsiyesi altında gençlere başka ülkeleri ve kültürlerini tanıma fırsatı verir,
Çünkü ülkemiz hakkında olası yanlış imajı düzeltmeye olanak tanır,
Çünkü gençlerin dünya görüşlerine yeni bir boyut kazandırır.

Kamp düzenlemek isteyen kulüplerimizin ekte gönderilen dokümanlardan;

“2017-2018_Kısa_Dönem_Gençlik_Kampı_Düzenleme_Başvuru_Formu”nu doldurarak 01 Aralık 2017 tarihine kadar kemal.demir@rye2430.org adresine ulaştırmalarını rica ediyorum.

Formu doldurmadan önce yine ekte sunulan;

2017-2018_Kısa_Dönem_Kamp_Düzenleyecek_Kulüpler_İçin_Kural_ve_Açıklamalar”adlı dokümanın incelenmesi ve  imzalanarak başvuru formu ile birlikte gönderilmelisini başvurunuzun eksik olmaması için hatırlatırım. Bu belge ve başvuru formunun Dönem Başkanı, Gelecek Dönem Başkanı ve atanacak kamp sorumlularınca muhakkak imzalanması gereklidir.

Formla birlikte kampın detaylı programını içeren İngilizce bir tanıtım belgesi gönderilmesi gerekmektedir. Örnek Kamp Programı ekler arasındadır. Kampınızla ilgilenen Kulüp Gençlik Değişim Sorumlularınız için yine mesajın ekinde yer alan;

“2017-2018_Kısa_Dönem_Kulüp_Gençlik_Değişim_Sorumlularının_Yükümlülükleri_Kamp_Yapanlar”
adlı dokümanı ilgili üyelerinize veriniz ve uygulamayı bu talimatlar çerçevesinde yapmalarını isteyiniz.

Bölgemiz, kamp düzenlemek isteyen Kulüplerimize öncelikle başka Kulüplerle ortak kamp düzenleme olanağını araştırmalarını önermektedir. Birden fazla şehirdeki müşterek kamplar, hem kamplarımızı içerik yönünden zenginleştirecek, hem de doluluk oranını artıracaktır. Bu konuda komitemizden de destek talep edebilirsiniz. Düzenlemeyi düşündüğünüz kampın tarih ve yaş grubu ile ilgili olarak komitemizin deneyimlerinden yararlanmanızı önemle rica ederiz.

Düzenleyeceğiniz kampın belli bir aktivite ya da tema üzerine programlanması önemli bir tercih sebebi olacaktır. Kamp sürenizin günlük ortalama 2 saat kısmını (14 günlük bir kampta toplam 28 saat) tenis, binicilik, kayak, yelken, dalış vb gibi bir spor dalı; ya da folklor, seramik, dokuma gibi gelenek ve kültürümüzü tanıtıcı bir konuda; veya bir sanat dalında çalışma yapmaya ayırarak temalı bir kamp da düzenleyebilirsiniz. Seçeceğiniz tema bunlardan başka bir konu da olabilir.

GDB. Tülin Çetin - Gençlik Değişim Ana Komite Başkanı

GDB Kemal Demir - Kısa Dönem Değişim Komite Başkanı